Dick Beemster van Top 1 Toys: Tegengaan van verspilling wordt steeds belangrijker.
Dick Beemster van Top 1 Toys: Tegengaan van verspilling wordt steeds belangrijker. (Foto: aangeleverd)

Top 1 Toys milieuvriendelijk

ENKHUIZEN - Vanaf aankomende week is er een gloednieuwe speelgoedlijn verkrijgbaar bij Top 1 Toys Enkhuizen. De speelgoedlijn bestaat uit speelgoeddozen met biologische speelgoedblokken voor kinderen van anderhalf tot zes jaar.

De collectie ligt vanaf deze maand in de schappen van de speelgoedspeciaalzaak. De producent is BiOBUDDi dat speelgoed vervaardigd in Nederland op een innovatieve wijze met een gepatenteerd materiaal.

Reststroom

BiOBUDDi is al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van een gepatenteerd biobased materiaal. Na een lange tijd van ontwikkeling en onderzoek heeft het merk inmiddels een grote speelgoedlijn ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van anderhalf tot zes jaar. Het speelgoed is voor het grootste gedeelte gemaakt van de reststroom die overblijft bij de suikerriet productie. Het materiaal bespaart CO2 in het productie proces, tevens is het CO2 neutraal te recyclen.

Wageningen universiteit

Het Nederlandse speelgoedmerk werkt nauw samen met de Wageningen universiteit dat bekend staat om haar kennis op het gebied van biobased producten. Het Nederlandse speelgoedmerk won al verschillende awards wereldwijd met haar speelgoedsets.

Goed alternatief

Dick Beemster is ontzettend blij met het nieuwe assortiment: "BiOBUDDi is een nieuw speelgoedmerk uit Nederland. Iedereen weet dat verspilling van plastic een steeds groter thema aan het worden is. Dit speelgoedmerk heeft een alternatief dat een goede invloed heeft op aarde om ons heen, daarnaast zijn de producten van hoge kwaliteit en veilig. We hebben dus niet lang na hoeven denken om dit merk op te nemen in ons al veelzijdige assortiment."

Een leuke extra is dat BiOBUDDi voor ons een speciaal bouwwerk heeft gemaakt van heel veel blokken. "Het is zeker de moeite waard om dit bouwwerk te komen bekijken, tevens geven we een mooie prijs weg als je deelneemt aan de prijsvraag.

Kom gerust eens langs voor een bezoekje aan onze winkel."

Zelf creëren

Top 1 Toys Enkhuizen komt uit met de populairste speelgoeddozen van het Nederlandse speelgoedmerk.

Zo kunnen peuters en kleuters bouwen aan een politiestation, brandweerstation, ziekenhuis of gewoon iets zelf creëren met de grote blokken speelset.

In de eerste weken kunnen klanten ook een proef blokje meekrijgen en is er een leuke winactie rondom deze promotie, door het aantal steentjes te raden van een groot model in de winkel.