Eén van de mooiste intochten wordt wel gezegd.
Eén van de mooiste intochten wordt wel gezegd. (Foto: daniel kroll)

Sint Nicolaasintocht De Kolk

BOVENKARSPEL - Sinterklaas wordt zondag 17 november rond 13.30 uur binnengehaald in De Kolk.

Bovenkarspel staat bekend als één van de mooiste intochten van Nederland en ook dit jaar wordt het weer een happening voor jong en oud, aldus het comité Sint Nicolaasintocht. Om 12.45 uur begint het feestelijke programma bij het gezellige, intieme haventje aan het IJsselmeer.

Kleine kinderen kunnen rondom de gehele haven veilig vooraan staan om alles goed te zien. Vanaf 13.00 uur wordt er een welkomstdans ingestudeerd, muziek gemaakt en luidkeels gezongen. Samen met het Sinterklaaskoor wordt het speciaal geschreven lied Heb je het al gehoord? geoefend. Rond 13.30 uur vaart Sinterklaas de haven binnen.

Meet & Greet

De Sint wordt ontvangen door burgemeester Wortelboer. De optocht loopt daarna door het oude dorp, Zuidervoert en de Rozeboom naar De Halve Maan. De rondgang eindigt met een feestelijke Meet & Greet met Sinterklaas en de pieten. Voor de kinderen in de leeftijd van vier tot tien jaar is er van 15.15 tot 16.30 uur een Pietendisco in de achterzaal van De Halve Maan. Alle ouders zijn van harte welkom in het voorcafé.

Allergie-Pieten

Ook dit jaar worden er Allergie-Pieten ingezet die zorgvuldig zakjes Gluten- én Lactosevrije kruidnootjes uitdelen vanuit de versierde groene bakfiets. Kinderen die het normale strooigoed niet mogen hebben, kunnen zich herkenbaar maken met de Ik ben een Allergie Pietje-muts. Deze is gratis overdag op te halen op Hoofdstraat 186 in Bovenkarspel.

Aan de intocht en de rondgang wordt meegewerkt door de Enkhuizer Balletschool, Reddingsbrigade De Streek, MV Crescendo, kinderkoor Het Kerspelkoor, MV Dr. Nuijens, CMV Dindua, De Blaaskaken, Lutjebroeker Blaasband, de Discopieten, Skeelervereniging Stede Broec, EHBO Stede Broec, diverse automobielclubjes, 't Keetje, Brandweer Stede Broec en vele vrijwilligers.

Vlaggen uit

Parkeren in de directe omgeving is niet mogelijk. Een goed alternatief wordt op de Provinciale weg aangegeven. De vlag uitsteken is een goede traditie geworden. In het bijzonder langs de route.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding