Afbeelding
(Foto: )

Dubbel jazzplezier bij Jazz-Club

ENKHUIZEN - In de Enkhuizer Jazz-Club is 24 november een dubbeloptreden met de Jazz-O-Matic-Five en de Enkhuizer Herringtown Jazzband.

De Jazz-O-Matic-Five is al meer dan dertig jaar een vaste waarde in het Europese traditional jazz circuit. Het orkest speelde op vele festivals met hun unieke samenstelling van muziekinstrumenten.

Door zijn bijzondere sound lijkt de band veel groter dan hij is en dat heeft de bijnaam 'The World's Smallest Big Band' opgeleverd.

Jazz-O-Matic-Five

Op het repertoire staan jazzstukken en evergreens uit de periode 1915-1940. De Jazz-O-Matic-Five heeft op talrijke binnen- en buitenlandse jazz-festivals succesvol opgetreden, in onder andere Breda, Askersund (Zweden), Biel (Zwitserland), Aruba, Essex (U.S.A.) en Kobe (Japan).

Ook heeft het orkest getourd door de Golfstaten en Pakistan. De unieke sound van de Jazz-O-Matic Five is inmiddels vastgelegd op de cd's Happy Feet en Clap Hands. Een optreden van de Jazz-O-Matic-Five staat garant voor onvervalste jazz, gespeeld door muzikanten die behoren tot de top van de Nederlandse oude stijl jazz scene.

Herringtown Jazzband

De middag wordt afgesloten door de Herringtown Jazzband, die al ruim veertig jaar een vertrouwde verschijning is in Enkhuizen en in de oude stijl jazzwereld. Het enthousiasme en vertrouwen in de band is tekenend voor deze jazz ambassadeurs van de Haringstad.

Door de jaren heen is altijd een eigen stijl herkenbaar geweest met als vaste ingrediënten: een afwisselend repertoire, stevige collectieven, uitbundige solo´s en eigen arrangementen.

Veel heerlijke jazznummers staan op de playlist, waaronder een uiterst swingend You're driving me crazy, het meeslepende The sunshine of your smile en een stuwende uitvoering van Running Wild.

Unplugged

Het orkest treedt net zo makkelijk op in grote zalen als in een klein café, waar men bij voorkeur 'unplugged' speelt en er een heel direct contact ontstaat met het publiek.

Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een middagje onvervalste traditionele jazz.

Het Peperhuis, Wierdijk 12 in Enkhuizen. De zaal is open om 13.30 uur. Het concert start om 14.00 uur. De toegang is 7 euro voor donateurs en 12 euro voor anderen.

Het donateurschap kost 17 euro per persoon. inwonend gezinslid is 8 euro. Kinderen tot twaalf jaar gratis, tieners tot achttien jaar 2,50 euro.

Gold Card aanschaffen is ook mogelijk.

Meer informatie via sgtpeppersjazzclub.nl.

Afbeelding
Afbeelding