Mantelzorgers verwennen.
Mantelzorgers verwennen. (Foto: aangeleverd)

Mantelzorgfair 'groot succes'

LUTJEBROEK - De Dag van de Mantelzorg is afgelopen weekend niet ongemerkt voorbijgegaan in Lutjebroek tijdens de mantelzorgfair.

10 November was de Dag van de Mantelzorg. Veel gemeenten zetten rond die dag mantelzorgers in het zonnetje. Het comité mantelzorgcafé Nicolaas organiseerde afgelopen zaterdag samen met overige Omring medewerkers en vrijwilligers de mantelzorgfair. Van 11.00 tot 15.00 uur waren de mantelzorgers van locatie Nicolaas van harte welkom om diverse workshops te volgen en informatie op te doen over beleefmaterialen en de beweegtuin.

Mantelzorgers konden in gesprek gaan met psychologen, maatschappelijk werk, de mantelzorgmakelaar en de cliëntenraad. ook genoten zij van film, muziek, theater en andere verwennerij.

Karin Twiks, teamcoach Scala: "De mantelzorgers werden bij de entree onthaald met glühwein, warme chocolademelk en koffie/thee met zelfgemaakte cake en gebak. Diverse ruimten en stands waren ingericht voor voetmassage, nagelstyling en stoelmassage. Ook was er informatie over onder andere het aanbieden van gepersonaliseerde muziek geïnspireerd door de filmdocumentaire Alive Inside.

Mede door de grote opkomst en de vele positieve reacties was de eerste mantelzorgfair in Omringlocatie Nicolaas een groot succes."