Op de foto staan de leerlingen die de actie hebben georganiseerd met de cheque en de vrijwilligers van de dierenambulance.
Op de foto staan de leerlingen die de actie hebben georganiseerd met de cheque en de vrijwilligers van de dierenambulance. (Foto: aangeleverd).

In actie voor Dierenambulance

ENKHUIZEN - Er was vrijdagmiddag, 28 juni, grote bedrijvigheid op basisschool de Hoeksteen. In school deden de leerlingen spelletjes, werd er geschminkt en gesmuld van cupcakes en limonade. Buiten op het schoolplein stond een ambulance voertuig van Stichting Dierenambulance West-Friesland.

Deze spelletjesmiddag was georganiseerd door een aantal leerlingen uit groep 8. De eerste plannen voor een actie voor dit goede doel maakten zij al in groep 7. Dit voorjaar werd samen met de directeur van de Hoeksteen een datum gepland. Hoe dichterbij de datum kwam hoe spannender het werd voor deze meiden. Ze hadden een draaiboek gemaakt voor de hele organisatie van deze middag. Ze schakelden hun klasgenoten in om de spelletjes te begeleiden. De spelletjeskaarten en lotnummers voor de verloting maakten ze zelf.

Sponsoren

Ook zochten ze sponsoren om de winst zo hoog mogelijk te maken. Zo was Albert Heijn bereid cupcake mix te doneren. En het bedrijf waar één van de ouders werkt wilde de opbrengst verdubbelen. (Toen bleek dat de opbrengst veel hoger werd dan verwacht, werd snel naar het bedrijf gebeld om na te vragen of dit nog steeds akkoord was. Hierop werd een maximumbedrag gesteld, in plaats van een verdubbeling.)

Promotie

De organiserende leerlingen verzonnen manieren om de actie onder de aandacht van de leerlingen en ouders van de Hoeksteen te brengen. Ze schreven een stukje voor in de nieuwsbrief van de school en ze maakten een poster die bij alle klassen werd opgehangen, nadat ze over de actie vertelden in elke groep. Dit had effect. De meeste kinderen hadden geld meegenomen om een spelletjeskaart, een lootje of eten en drinken te kunnen kopen. Het was een gezellige middag. De leerlingen hadden ook de vrijwilligers van de dierenambulance gevraagd om te komen. Deze droegen hun steentje bij door het demonstreren van een reddingsactie. Ook mochten alle kinderen deze middag kijken in de dierenambulance.

Opbrengst

Aan het einde van de middag kon de opbrengst bekend gemaakt worden: bijna 800 euro voor Stichting Dierenambulance West-Friesland! Een overweldigend bedrag voor dit goede doel! En een enorm leerzame en positieve ervaring voor deze ondernemende leerlingen!