Afbeelding
(Foto: Adobe Stock)

Dagje uit in regio West-Friesland

REGIO – De zomervakantie staat op het punt van beginnen! Een mooie tijd om niet alleen te genieten van het mooie weer, maar ook om leuke activiteiten te ondernemen in regio West-Friesland. En om het vakantiegevoel te krijgen, hoeft men heus niet ver te rijden.

Denk eens aan het strandje bij De Vooroever, Het Enkhuizer Zand, Sprookjeswonderland, een tocht over het water met de Koggevaarder, een fietstocht over de Omringdijk of een terrasje aan de haven in Medemblik, Enkhuizen of Hoorn. Een belevenis is ook de historische driehoek; maak een ritje met de Museumstoomtram, boot en trein. Molens De Hoop, Lastdrager of De Herder zijn ook een bezoekje waard.

Musea

Neem een kijkje in het Hoedenmuseum in Andijk, het Huis van Oud in Wognum, het Regthuys in Abbekerk, het Rundveemuseum in Aartswoud of Museumboerderij West-Frisia in Hoogwoud. De overheerlijke geur van lekkernijen opsnuiven in het Bakkerijmuseum in Medemblik of stap het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn eens binnen. Maar West-Friesland is rijk aan musea; het stoommachinemuseum in Medemblik, het Flessenscheepjesmuseum in Enkhuizen.

In West-Friesland is tijdens de zomervakantie ontzettend veel te beleven

Kermis

Deze zomer kan ook iedereen genieten van de diverse kermissen in buurt: Medemblik van 1 tot en met 5 augustus, en op de laatste dag de lappenmarkt; Hoorn van 10 tot en met 19 augustus; Wervershoof van 18 tot en met 20 augustus; Abbekerk van 24 tot en met 26 augustus; Lutjebroek van 31 augustus tot en met 3 september; Onderdijk van 8 tot en met 10 september.

Buitenlucht

Liever in de buitenlucht; bezoek het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Ook kunnen de kinderen zich uitleven in de natuurspeeltuin in Wognum of speeltuin Neshof in Onderdijk. Of neem een duik in één van de vele zwembaden die de gemeenten Medemblik, Enkhuizen en Hoorn rijk is of ga zwemmen in het IJsselmeer.

Shoppen

Wie wil 'shoppen' kan de diverse markten bezoeken; lappenmarkten, zomermarkten of avondmarkten. Of bezoek het het nieuwe Wheelies foodtruckfestival op zaterdag 24 augustus in Medemblik of de Zomerspelen in Hoorn van 15 tot en met 27 juli.

Stap de deur uit en ervaar het vakantiegevoel!

Op zoek naar andere leuke uitjes in de buurt? Kijk dan op www.westfrieseuitjes.nl.

Afbeelding
Afbeelding