Mats Hoogland
Mats Hoogland (Foto: PR)

Column Mats

Zitten is het nieuwe roken

door Mats Hoogland

"Zitten is het nieuwe roken" kopt een krant, die verloren op het tafeltje van mijn trein ligt. Eindelijk eens nieuws waar ik blij van kan worden.

Ik doe namelijk al jaren aan 'doelloos rondlopen' terwijl ik nadenk over de betekenis van het leven of briljante antwoorden geef op vragen in een denkbeeldig interview met mezelf. Al die tijd was ik dus vreselijk goed bezig met mijn gezondheid zonder dat ik daar enige weet van had. Ook alle keren dat ik de keuken binnenliep, om vervolgens verdwaald rond te kijken, omdat ik niet meer wist wat ik daar in vredesnaam wilde pakken of alle keren dat ik de koelkast open heb gemaakt en niet meer wist wat ik eruit wilde halen.

Met al die nutteloze acties zorg ik ervoor dat ik straks op de cover sta van 'Men's Health'. Ik zou een fitness-idool moeten zijn met hoeveel anti-zitacties ik wel niet uitvoer.

Dus hierbij mijn fitness tip voor iedereen: Trek eens een la open zonder er iets uit te halen, fiets eens per ongeluk naar een plek waar je die dag helemaal niet naartoe moet, speur eens twee uur lang een supermarkt af, omdat je geen idee hebt waar dat ene merk leverworst ligt dat je per se nodig hebt. Binnen de kortste keren hoef je nooit meer naar de sportschool. Alleen nog maar de psychiater...