Leren hulp te verlenen, is de opzet van de trainingsdag.
Leren hulp te verlenen, is de opzet van de trainingsdag. Foto: Rowin van Diest

Motorrijders klaar voor Alpe d'HuZes

vervolg voorpagina

Een stoer uitziende motorrijder die deelnam aan de trainingsdag gaat met een goed gevoel naar huis: "Je hoort in deze tijd vaak dat veel mensen alleen maar aan zichzelf denken. Dat is misschien vaak wel zo, maar bij dit evenement zie je toch weer dat het goede naar boven komt. En dat geeft een heel goed gevoel." De koersdag is altijd op de eerste donderdag van juni en maakt deel uit van een koersweek, waar een heel jaar naartoe wordt gewerkt.

Vriendschappen

De motorrijder gaat zachter praten als hij over de komende koersweek spreekt: "Er ontstaan vriendschappen voor het leven. Iedereen is aardig voor elkaar. Dat komt omdat je allemaal met hetzelfde bezig bent. Een bijzondere week vol saamhorigheid, waarin kanker voor iedereen bespreekbaar wordt gemaakt. In mijn familie zijn helaas ook slachtoffers van deze afschuwelijke ziekte. Vroeger waren de meeste mensen er zo vreselijk bang voor, dat ze deze ziekte niet eens durfden uit te spreken. Dat is tegenwoordig anders. Ik kan er nog wel intens verdrietig om worden als mensen vloeken en de naam van deze ziekte misbruiken. Hopelijk komen ze erachter dat ze anderen daar heel veel pijn mee kunnen doen."

In 2019 worden voor de veertiende keer de 21 bochten van de Alpe d´Huez bedwongen. De start is zondag 2 juni, de koersweek duurt tot en met vrijdag 7 juni. De sponsorgelden gaan voor de volle 100 procent naar kankeronderzoek.