Eind april te koop bij PROMISS
Eind april te koop bij PROMISS (Foto: PROMISS)

De voorjaarsmode is kleurrijk en prints zijn hot

REGIO - De modetrends voor het voorjaar van 2019 laten zowel in de dames- als herenmode veel kleur zien. Ook prints zijn hot, zowel grafische, bloemen als dierenprints. Het ziet er allemaal fris en vrolijk uit.

De kleuren die de komende lenteperiode te zien zijn, zijn vele tinten groen, knaloranje, koraal, peach en (knal)geel. Liever iets minder uitgesproken? Dan is beige, zand of blauw natuurlijk ook altijd goed.

Wat veelvuldig op de catwalk werd getoond, waren de diverse dierenprinten. De leopardprint is nooit uit het modebeeld verdwenen en zal ook dit voorjaar weer prominent aanwezig zijn. Daarnaast zijn de zebraprint en snake niet weg te denken.

Mix and match

De mode wordt volop gemixt en gematcht met frisse kleuren welke zorgen voor verrassende combinaties. De rood-tinten met oranjerood als het nieuwe rood, zijn dit jaar volop aanwezig, alsook de ruitjes, strepen en stippen (polkadot). Het zogenaamde 'Samba Spice' thema ofwel de 'linnenlook' doet dit jaar mee met safari- ofwel terra cotta-achtige items.

Comfortabel

Verder vertoont het modebeeld voor het voorjaar van 2019 maxi-skirts, maxi-rokken en maxi-dresses. Opvallend is dat de consument heden ten dage steeds meer kiest voor travel-kwaliteit kleding.

Bohemian

De opkomst van de jaren '90-trend zorgt voor een hernieuwde interesse in bohemian- oftewel Ibiza-stijlen voor de lente en zomer. Met steeds meer oog voor duurzaamheid zijn duurzame stoffen en veganistische alternatieven een hot topic geworden. Consumenten gaan steeds meer op zoek naar verantwoordelijke alternatieven en gelukkig worden zij hierbij op hun wenken bediend.

Het item uit het thema op de foto heet 'Samba Spice' en stroomt eind april in bij modeketen PROMISS.