Bloemenshows verrijken kleurenpracht in Keukenhof

LISSE - Niet alleen buiten, ook binnen laat Keukenhof bloeiende planten zien. In het Oranje Nassau paviljoen laten de Nederlandse kwekers hun mooiste bloemen zien. In het Willem-Alexander paviljoen bloeien honderdduizend tulpen. Aan het eind van het seizoen is hier een grote lelietentoonstelling. Het Beatrix paviljoen staat in het thema van Flower Power. Geniet van orchideeën en anthuriums in een hippie decor.

Bloemenshows zorgen voor nog meer kleurenpracht in Keukenhof

Met de verrassende decors en een afwisselende kalender vormen de bloemenshows in Keukenhof weer een prachtig platform voor productpromotie. Kwekers van bloemen en planten presenteren hun producten aan honderdduizenden consumenten uit de hele wereld, aan vakgenoten en aan de (vak)pers. Tot en met 19 mei biedt Keukenhof kwekers een internationaal podium.

Met de wisselende bloemen- en plantenshows in het Willem-Alexander- en in het Oranje Nassau paviljoen en de permanente presentatie in het Beatrix paviljoen biedt Keukenhof een brede tentoonstellingskalender. Geprikkeld en geïnspireerd door Keukenhof kunnen bezoekers hun eigen huis, balkon en tuin verfraaien. Daarom biedt Keukenhof opnieuw de succesvolle bloemschikdemonstraties.

Bloemenshows

In de paviljoens wisselen bloemen- en plantenshows elkaar af. Hier tonen de kwekers een enorme verscheidenheid aan bloemen en planten, in alle kleuren en vormen. En natuurlijk van topkwaliteit! Een vakkundige jury beoordeelt welke bloem de beste is in zijn categorie. Toparrangeurs Heleen Valstar, Zuidkoop en Dries Lecke verzorgen de inrichting van de shows.

Voor de exotische bloemen wordt al jaren de duizend vierkante meter van het Beatrix paviljoen ingericht. Deze show is de mooiste anthurium – en orchideeënshow in Europa en is echt flower power.

De lelieshow in het Willem-Alexander paviljoen is uniek. Op 6.000 vierkante meter zijn ongeveer 15.000 lelies in circa 300 verschillende variëteiten te bewonderen.
Het bloemendecor in het Oranje Nassau paviljoen is overweldigend. Kleurrijk Flower Power. Een show met veel fotomomenten. Arrangeur Nicky Markslag van het Bloemtheater laat tijdens demonstraties zien hoe bloemen op een verrassende manier worden verwerkt in een boeket.

Tulpen

De tulp is wereldwijd het beeldbepalende icoon van Nederland. Met miljoenen tulpen in duizend variëteiten is Keukenhof ongeëvenaard. Het Willem-Alexander Paviljoen staat vol bloeiende tulpen in de volle grond. Het Oranje Nassau paviljoen stond in de eerste week een Tulpenshow. De hyacintenshow blijft tot en met 2 april te bewonderen.
Vanaf de laatste week van april staat een tweede tulpenshow in het Willem-Alexander Paviljoen.

In de tentoonstelling Tulpomania is informatie over de tulp te vinden. Zo wordt de reis belicht die de tulp maakte voordat hij in Nederland arriveerde, komt de bezoeker de verhalen van de tulpenmanie en mythe rondom de zwarte tulp te weten en staat de hedendaagse tulpenteelt centraal.

Hyacintenshow in het Oranje Nassau paviljoen is tot en met 2 april te bewonderen. Keukenhof streeft ernaar om de hele periode hyacinten te showen. De show is voor 2019 verplaatst naar het gekoelde Oranje Nassau paviljoen. Het product komt zo meer tot haar recht in de vele fotomomenten. Zaterdagmiddag 23 maart heeft de prijsuitreiking van de keuring van de hyacintenshow plaatsgevonden.