Uitreiking cheques voor AED-apparaten

Cheques voor AED-apparaten

HAARLEMMERMEER - Wethouder Mieke Booij reikte 4 juni twee symbolische cheques uit aan de initiatiefnemers die crowdfundingsacties zijn gestart voor de aanschaf van AED-apparaten.

Marjon Breider uit Torenburg (Hoofddorp) is met de buurt een actie gestart om via 'Nieuwe Pioniers' een bedrag bij elkaar te krijgen voor een AED. De AED komt zo centraal mogelijk bij Torenburg, zodat deze ook voor de bewoners van de omliggende straten snel bereikbaar is. Breider ontving een cheque van 1.085 euro.

In Vijfhuizen hebben Raymond Icke en Danny van Teeffelen via een crowdfundingsactie op 'Nieuwe Pioniers' een bedrag bij elkaar gespaard voor de aanschaf van twee AED-apparaten. De crowdfunding moest 1.660 euro opbrengen en dat lukte. De gemeente verdubbelde het bedrag.

Wethouder Mieke Booij: "Een geweldige actie van onze inwoners. Dankzij de heren uit Vijfhuizen komt er een AED op de Mient en Vesting. Dit betekent dat Vijfhuizen 100 procent hartveilig is dankzij de 78 supporters van de crowdfundingsactie op nieuwepioniers.nl. Ook Marjon Breider uit Hoofddorp heeft in een recordtijd het geld bij elkaar gekregen voor een AED. Dankzij 32 supporters zijn haar straat Torenburg en de omliggende straten hartveilig. Mooie initiatieven voor een nog beter doel: Haarlemmermeer hartveilig."

Actie starten

Op Nieuwe Pioniers lopen inzamelingsacties voor de aanschaf van AED's. De gemeente verdubbelt het bedrag. Aanschaf van een AED is 830 euro. In het bedrag van Torenburg zitten ook de montagekosten. De gemeente heeft bij dit initiatief samenwerking gezocht met Philips. Philips geeft tot en met 30 juni korting als men via Nieuwe Pioniers een actie opstart en een buurtAED aanvraagt.

https://nieuwepioniers.nl/nl