Opening jeu de boules baan en sport- en speluitleen in Overbos

Opening Jeu de boulesbaan en Sport- en Speluitleen in wijk Overbos

HOOFDDORP - Wethouder Marjolein Steffens opende vandaag (12 juni) de sport- en speluitleen én een jeu de boulesbaan bij wijkgebouw De Boskern in Overbos. Dit gebeurde in het kader van de Nationale Buitenspeeldag.

Directeur Maarten Askamp van stichting Maatvast en voorzitter Johan Trompert van de wijkraad Overbos lichtten de totstandkoming van de twee nieuwe aanwinsten toe. Steffens gaf hierop een korte reactie. De wethouder, voorzitter en directeur gooiden vervolgens de eerste bal op de jeu de boulesbaan.

Bij de opening van de sport- en speluitleen werd op het terras van De Boskern een demo gegeven van Kendama. Samen met twee kinderen uit de wijk toonden Steffens, Askamp en Trompert hun Kendama-kunsten. Tot het aanbod van de sport- en speluitleen van de Boskern behoren namelijk onder meer tien Kendama's die de bewoners van Overbos mogen lenen. Maatvast heeft hiervoor een expert ingehuurd die zelfs meedoet aan het WK, Joris Schweppe.

JOGG

De sport- en speluitleen is gefinancierd vanuit het JOGG-activiteitenbudget van Zorg & Zekerheid. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht en werkt aan een gezonde leefstijl voor kinderen en jongeren. Samen zetten de JOGG-partners zich in om gezond eten, drinken en bewegen gemakkelijk én leuk te maken. Haarlemmermeer is sinds 2012 een JOGG-gemeente. De JOGG-aanpak is op dit moment vooral van toepassing in Overbos en Zwanenburg-Halfweg.

Vandaag opende ook in Zwanenburg, bij jongerencentrum De Basis, een sport- en speluitleen. Ook daar is deze voorziening het resultaat van een samenwerking tussen Maatvast en Sportservice Haarlemmermeer.