Verzorgenden Rens (l) en Tom vinden hun zorgtaken bij ActiVite en het contact met de mensen prachtig.
Verzorgenden Rens (l) en Tom vinden hun zorgtaken bij ActiVite en het contact met de mensen prachtig. Marco Hamoen Fotografie

"Wijkverpleegkundige is het mooiste beroep"

REGIO - Mannen in de zorg? En óf ze er zijn! Tom en Rens zitten beiden in de laatste fase van hun HBO-V. Zij gaan nog één dag in de week naar school en zijn tegelijkertijd in dienst bij ActiVite als wijkverpleegkundige.

Ook veel mannelijke verzorgenden bij ActiVite

Tom: "Wij volgen beiden het duale traject. En ik maak zo veel uren in de wijk, dat ik bij mijn afstuderen al volledig ingewerkt ben. Je doet ervaring op en tegelijkertijd verdien je een normaal loon. Daar lever ik graag wat vrije tijd voor in. En ieder mens is anders, iedere dag is dat ook. Dat maakt dit werk tot het mooiste beroep dat er is."

Ontwikkelen

"Bij ActiVite krijg je de kans om je kennis op peil te houden en jezelf te blijven ontwikkelen", zegt Rens. "Dat is in dit vak ook heel hard nodig. De wijkzorg wordt soms nog gezien als een vrouwenberoep. Mensen denken dat wij niet meer doen dan billen wassen, ogen druppelen en steunkousen aantrekken. Die werkzaamheden horen er zeker bij, maar daarnaast omvat het vak zoveel meer."

Spil in de wijk

Rens vervolgt: "Als wijkverpleegkundige ben ik echt een spil in de wijk. Je komt met allerlei mensen in contact en die afwisseling verveelt nooit. Voor het team heb je ook een voorbeeldfunctie. Ik vind het leuk als verzorgenden in opleiding willen meelopen om te kijken hoe je de blaas spoelt of een wond verzorgt. En als ik zelf twijfel, is ActiVite zo'n grote organisatie dat er altijd collega's beschikbaar zijn om mee te denken."

www.activite.nl