Een kind gedijd het beste in een normale gezinssituatie.
Een kind gedijd het beste in een normale gezinssituatie. (Foto: Kenter Pleegzorg)

Kinderen altijd het meest op hun plek in 'gewoon' gezin

REGIO - Kinderen zijn het meest op hun plaats in een omgeving die zoveel mogelijk lijkt op een natuurlijke gezinssituatie als ze voor korte of wat langere tijd, om de één of andere reden niet thuis kunnen wonen. Dat is nu ook landelijk het uitgangspunt. En omdat kinderen onder de 12 jaar het beste opgevangen kunnen worden in een gezin in plaats van binnen een leefgroep of in een kindertehuis, stijgt het aantal kinderen dat op zoek is naar een (tijdelijke) plek in een stabiel gezin nog altijd.

Kenter Jeugdhulp zoekt pleeg- en projectgezinnen

Daarom is Kenter Jeugdhulp dringend op zoek naar pleeg- en projectgezinnen. Naar mensen die ondanks hun eigen drukke leven de ruimte hebben om een kind dat (even) niet thuis kan wonen, opvang te bieden. Dat kan kortdurend, langdurend of af en toe een weekend zijn, want er zijn veel verschillende vormen van Pleegzorg.

Een projectgezin biedt voor korte (ongeveer een jaar) of langere tijd één of twee jeugdigen binnen het eigen gezin specifieke opvoeding en begeleiding. In het laatste geval krijgt de opvoedouder een parttime dienstverband aangeboden.

Kenter Jeugdzorg is een gespecialiseerde instelling voor jeugdhulp die (onder andere) verschillende soorten pleegzorg biedt aan jeugdigen en hun ouders in de regio IJmond, Kennemerland, Haarlemmermeer en Amstelland. Kenter Jeugdhulp begeleidt zo'n 325 pleegouders en hun pleegkinderen. Meer weten over de verschillende varianten van jeugdhulp in gezinsvormen? Kijk op:

www.kenterjeugdhulp.nl