Koninklijk lintje voor meester Nol

HOOFDDORP - In verenigingsgebouw De Kijkdoos van De Heimanshof aan de Wieger Bruinlaan heeft woensdag 3 april de feestelijke uitreiking plaatsgevonden van een koninklijke onderscheiding aan Nol van Burik, bestuurslid en vrijwilliger bij De Heimanshof.

Al 36 jaar actief voor de natuur

Nol van Burik is bij duizenden inwoners van gemeente Haarlemmermeer bekend als 'meester Nol'. Hij was van 1992 tot 2005 medewerker NME (Natuur- en Milieueducatie) bij de gemeentelijke afdeling Jeugd en Onderwijs. Hij ontwikkelde boeiende lessen over de natuur en gaf deze in De Heimanshof aan, in totaal ongeveer, 100.000 leerlingen van alle basisscholen in Haarlemmermeer. Meester Nol gaf de kinderen de ingrediƫnten mee om 'de juiste keuzes te maken tussen ecologie en economie', zoals zijn credo luidt. Ook bedacht hij onder andere de Struintuin in De Heimanshof.

Imker

In de hierboven genoemde periode was Van Burik ook al vrijwilliger bij de Vereniging Vriendenkring De Heimanshof. Na zijn VUT in 2005 bleef hij actief in de vereniging en dat is hij nog steeds. Hij zit sinds 2006 in het bestuur, werkt iedere week nog minimaal een dag in de tuin en verzorgt als imker de bijen van De Heimanshof.

Tot Lid benoemd

Met zijn prettige, rustige manier van vertellen weet Nol van Burik jong en oud in vervoering te brengen over de wonderen van de natuur. En dat al 36 jaar lang. Dat verdient een onderscheiding, vond het bestuur van De Heimanshof. De gemeente was het daarmee eens, waarop burgemeester Onno Hoes hem woensdagavond 3 april de versierselen opspeldde waarmee meester Nol werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.