Zo gaat het nieuwe kruispunt er uitzien.
Zo gaat het nieuwe kruispunt er uitzien. (Foto: Gemeente Haarlemmermeer)

Start vervanging bruggen Hoofdweg

HOOFDDORP - De werkzaamheden aan de bruggen over de Hoofdvaart zijn maandag 8 april gestart. Begonnen is bij de kruising Hoofdweg / Bennebroekerweg. De afsluiting duurt lang: tot eind december moeten fietsers, landbouwverkeer en hulpdiensten gebruik maken van een tijdelijke weg.

Langdurige afsluiting

De bruggen zijn flink verouderd en voldoen niet meer aan de eisen. Daarom gaat de gemeente ze vervangen. Gelijk met deze werkzaamheden wordt het kruispunt Hoofdweg / Bennebroekerweg opnieuw ingericht voor een betere verkeersdoorstroom van het kruispunt. De aannemer wil de werkzaamheden veilig uitvoeren. Daarom is de hele kruising Bennebroekerweg / Hoofdweg - Oostzijde / Hoofdweg Westzijde tot en met eind december afgesloten voor al het verkeer.

Fietsers, landbouwverkeer en hulpdiensten kunnen de werkzaamheden passeren via een tijdelijke weg, bestaande uit rijplaten en tijdelijke bruggen die langs de Hoofdweg Oostzijde gaat, om het werkterrein heen. Ook komt er een tijdelijke weg voor fietsers langs de Bennebroekerweg. Deze loopt via de onderdoorgang van de Calatravabrug langs de Nieuwe Bennebroekerweg. Fietsers op de Hoofdweg-Westzijde, tussen Nieuw-Vennep en de kruising met de Bennebroekerweg, kunnen deze weg ook gebruiken.

Omleiding

Het andere verkeer wordt omgeleid via de Nieuwe Bennebroekerweg, de Spoorlaan en de Johan Enschedelaan. Tijdens de afsluiting staan omleidingsborden langs de weg. Alle woningen en bedrijven blijven altijd bereikbaar voor de hulpdiensten.

De werkzaamheden kunnen niet zonder geluidsoverlast of trillingen worden uitgevoerd. Vooral het slopen van de bruggen geeft overlast. De aannemer probeert de geluidsoverlast te beperken.

Contact

Vragen over de werkzaamheden:

Aannemer VOBI: Zhen Zhen Zheng, 06-13359711 / zz.zheng@dutchpi.com.

Gemeente: Contractmanager Ron Kardol, 0900-1852 / info@haarlemmermeer.nl (o.v.v. onderwerp 'Bruggen Hoofdweg').

https://haarlemmermeergemeente.nl