Veel groenten en fruit hebben geen verpakking nodig.
Veel groenten en fruit hebben geen verpakking nodig. (Foto: Pixabay)

Reacties op test met plasticvrije groenten

HAARLEMMERMEER - Op Facebook hebben wij anderhalve week geleden een artikel van het AD gedeeld over een test met plasticvrije groenten en fruit bij Albert Heijn in Hoofddorp. We vroegen naar de mening van onze volgers.

In het artikel staat dat Albert Heijn een test doet met een groente- en fruitafdeling zonder plastic. De supermarktketen wil zien hoe de 'blote' producten zich houden zonder bescherming. De proef duurt een maand en loopt in een vestiging waar honderd ongekoelde producten te koop zijn. Alle supermarkten zijn bezig de plasticberg te verkleinen. Ook moeten de verpakkingen in supermarkten vanaf 2025 voor 95 procent recyclebaar zijn. Wij plaatsten op Facebook:

Wat vind jij?

Is een supermarkt in Hoofddorp wordt getest of het aanbieden van groenten en fruit zonder verpakking werkt. Goed idee? Of Kansloos?

Wij ontvingen, na eerdere reacties, nog een aantal reacties:

Mark Tates: "Fantastisch, ik erger me al langer aan al die plastic troep. Elke komkommer en paprika apart verpakt in plastic, waanzin! Goede proef van AH Floriande. Hopelijk wordt dit permanent ingevoerd!"

Wendy Hoogenboom: "Van mij mag het vandaag nog ingevoerd worden!"

Bert den Elzen: "Goede actie tegen al dat onnodige verpakkingsmateriaal #schoonmilieu."

Jacqueline Koster: "Wat een geweldig goed idee!! Liefst zo snel mogelijk ook in Nieuw Vennep!"

Natalija Klimiuk: "Ik vind dat idee super goed. Let's save our planet! Dank je wel, Albert Heijn!"