Bijzonder hoogleraar Christa Anbeek verzorgt de lezing.
Bijzonder hoogleraar Christa Anbeek verzorgt de lezing. (Foto: PR)

Lezing over kwetsbaarheid

HOOFDDORP - Een moeder die denkt: "Wat als mij iets overkomt en ik er straks niet meer kan zijn voor mijn kinderen?". Opeens te horen krijgen dat je ongeneeslijk ziek bent. Een dierbare die overlijdt of mensen in je omgeving die te maken krijgen met verlies. Voorbeelden van kwetsbaarheid. Christa Anbeek verzorgt dinsdag 7 mei de lezing 'Kwetsbaarheid: van ongemak naar kracht' in Bardo aan de Burgemeester Jansoniushof.

Iedereen is kwetsbaar in gezondheid. Het leven biedt geen garanties. Na verlies of (bij gedachten aan) komend verlies kan een mens zich kwetsbaar voelen.

Christa Anbeek is bijzonder hoogleraar remonstrantse theologie aan VU Amsterdam en schrijver van meerdere boeken. Voor haar recente boek 'Joseph en zijn broer' ontving zij de publieksprijs voor het beste spirituele boek van 2019. Tijdens de lezing horen de luisteraars over de plek die kwetsbaarheid kan innemen en hoe daarmee om te gaan. Anbeek is vanuit haar persoonlijke verlieservaring op zoek gegaan naar antwoorden over kwetsbaarheid. Ook is er ruimte om met haar in gesprek te gaan.

Het programma start 19.30 uur. Om 19.00 uur is er koffie en thee. Toegang is vrij. Reserveren: www.hospicebardo.nl/agenda/kwetsbaarheid.

Bardo

Bardo biedt zorg en ondersteuning in de laatste levensfase. Bewustwording en voorlichting over de kwetsbaarheid en eindigheid van het leven horen daar bij.