Astrid Jonker (links) en Nancy Miguel als duo in de A-klasse standaard dansen 2.
Astrid Jonker (links) en Nancy Miguel als duo in de A-klasse standaard dansen 2. (Foto: Walking Wheels)

Rolstoeldansers vieren Pasen op NK in Cuijk

HOOFDDORP / CUIJK - Pasen wordt in rolstoeldans-land niet gevierd met eieren zoeken, maar al jaren met wedstrijden in Cuijk. Op deze reünie en wedstrijd ineen zijn al jaren dansparen van Walking Wheels uit Hoofddorp present.

Walking Wheels deed met zes dansparen mee in verschillende categorieën: van beginner tot ver gevorderd, ballroom dansen en Latijns Amerikaanse dansen, duo-dans (twee rolstoelgebruikers als paar) en combi-dans (een rolstoelgebruiker met staande partner).

Astrid Jonker (Nieuw-Vennep) en Danny Castien startten voor het eerst in de IPC-klasse, rolstoeldansen op het hoogste niveau. Alleen dansers uit deze categorie kunnen naar Europese en wereldkampioenschappen. Zij lieten een paar uit Kazachstan achter zich met een gedeelde 8ste / 9de plaats.

Nancy Miguel-van Duin en Dexter Miguel dansten in de D-klasse, Combi 2. Zaterdag werden ze doorgeplaatst naar de finale en wonnen een medaille voor de 5de plaats. Zondag eindigden zij na twee finalerondes als beste Nederlands paar als tweede en kregen, naast de medaille, twee promotiepunten.

Marga en Wieger van Lith dansten in meerdere duocategorieën A-duo 1; Latijns Amerikaanse dansen en standaard (ballroom) dansen. Ook dansten zij in een aparte seniorenklasse. Geen finale, maar bij standaard dansen was er één jurylid dat hen consequent op 3 plaatste.

Arnold en Meriam van der Klauw dansten als combipaar in de A-klasse 1 beide dagen. Zaterdag dansten zij de vier latin dansen en verdienden een zesde prijs én een promotiepunt. Een paar met acht promotiepunten promoveert. Zondag waren de vier standaard dansen aan de beurt, het paar werd zesde.

Astrid Jonker en Nancy Miguel kwamen als duo-paar uit in de A-klasse standaard dansen 2. De nog jonge combinatie eindigde als derde en ontving haar eerste promotiepunt.

Miranda Moleman en Danny Castien dansten beide dagen in de duo World Cup-2. Bij de standaard dansen redden ze de finale net niet. Bij de latin dansen werden ze zesde.

Astrid Jonker en Danny Castien dansten in verschillende categorieën; in Latin dansen A-combi 2 werden ze vierde. Omdat ze het best geplaatste Nederlandse paar waren, ontvingen ze twee promotiepunten. En voor het eerst in de IPC-klasse (World Cup) standaard-2 werden ze gedeels 8ste.