Mats Hoogland.
Mats Hoogland. Foto: (Foto: Jasper Groen)

Column Mats

Chagrijnig

door Mats Hoogland

Je sloeg zojuist een deur zo hard tegen een muur, dat je vermoedt dat de muur permanente schade heeft opgelopen, nadat je een van je collega's verbaal afsneed terwijl ze nog aan het praten was over hoe het gaat met haar jongste van drie maanden. Je bent chagrijnig. Oorzaak: alles.

Tenminste, zo voelt het, en misschien heb je ook wel gewoon gelijk. Misschien haat de wereld je en heeft alles en iedereen zich tegen jou gekeerd. Misschien heb je al het recht om boos te zijn en is het allemaal ook gewoon stront. Misschien is dat de oorzaak van je woede.

Misschien is het iets anders. Misschien komt het omdat vanochtend, toen je de groenbak leegde, er een stukje rotte bananenschil op je voet viel, die je toen ook nog op moest rapen.

Misschien komt het omdat iemand op Facebook een filmpje deelde wat al je vrienden hilarisch vonden, maar precies toen je de video wilde aanzetten, deed de WiFi het ineens niet en / of ging je telefoon leeg.

Misschien komt het omdat al je leuke kleren in de was zitten, precies op de dag dat je van plan was om er leuk uit te zien. Misschien komt het omdat je tegen een spiegel aanliep en enorm schrok van die ongelooflijke rotkop. Misschien komt het omdat je trek hebt. Misschien komt het omdat je jaloers bent. Misschien komt het omdat je bang bent.

Misschien valt het allemaal wel mee. Misschien komt het wel goed. Misschien dan hè.