Leendert en Leenze le Grand stappen samen in hun oldtimer voor The Grand Education Foundation.
Leendert en Leenze le Grand stappen samen in hun oldtimer voor The Grand Education Foundation. (Foto: PR)

Hoofddorpse vader Leendert en zoon Leenze le Grand in Baltic Sea Circle

HOOFDDORP - Vader Leendert en zoon Leenze le Grand uit Hoofddorp doen van 6 tot en met 23 juni mee aan de Baltic Sea Circle. De mannen hebben een goed doel aan hun avontuurlijke autoreis gekoppeld. Zij rijden mee voor The Grand Education Foundation.

Rijden voor The Grand Education Foundation

De Baltic Sea Circle is de noordelijkste avonturenrally op aarde. Een roadtrip om de Baltische Zee. Een ontdekkingstocht door de wildernis. Door Scandinaviƫ naar de Noordkaap en verder door het Oostblok. Van Groningen naar Groningen. Voor Leendert en Leenze begint en eindigt de reis in Amsterdam.

8.500 kilometer

De Baltic Circle Oldtimer Rally beslaat 8.500 kilometer, gaat door elf landen en de auto's waarmee gereden wordt, moeten minimaal 20 jaar oud zijn. De teams krijgen geen GPS mee en er zijn geen snelwegen waaroverheen gereden mag worden. De rit gaat echt door de wildernis.

Vader en zoon Le Grand doen mee in een 33 jaar oude Ford Transit, die zij de toepasselijke naam 'Roaming Rhino' hebben gegeven. Zij rijden mee voor The Grand Education Foundation, een fonds dat kansarme kinderen in Zuid Afrika ondersteunt, zodat zij een schoolopleiding kunnen volgen en vervolgens ook de nascholing voor een verdere opleiding. 100 Procent van de donaties die de heren ontvangen, gaat naar deze kinderen voor hun opleiding.

Doneren

Doneren kan via: www.grandef.nl (klik rechtsboven op die pagina op 'Donate')