GO GO staat voor vitaliteit en sociale interactie.
GO GO staat voor vitaliteit en sociale interactie. (Foto: GezondOud)

Samen sporten in de buitenlucht

HAARLEMMERMEER - Zingende lijsters, de roffel van een specht en prachtige zonnestralen door de bomen. Mieke springt op haar fiets met een grote lach op haar gezicht, tijd voor een uur sporten met GezondOud (GO).

Social sport community voor 60-plussers

"Ik ga iedere week en het is elke keer weer optimaal genieten. Wanneer ik het hoekje om kom fietsen, ben ik altijd nieuwsgierig wie er verder allemaal zijn. Inmiddels sport ik alweer ruim een half jaar bij GO en ik merk echt dat het me zowel mentaal als fysiek erg goed doet."

Constance Schuller en Esther Zoetmulder zijn medio 2018 gestart met een pilot in Zuid-Kennemerland om met 'senioren' buiten te sporten. Het viel hen op dat het aanbod voor senioren een beetje oubollig was en vaak in muffe gymzaaltjes plaatsvindt. Daar moest maar eens verandering in komen.

GO staat voor vitaliteit en sociale interactie en daarmee is GO dé eerste social sport community voor 60-plussers. "Uiteraard willen we dat zoveel mogelijk mensen bij ons komen sporten," zeggen de dames, "Wij geloven er namelijk 100 procent in, dat wanneer je goed in je vel zit, je de dagelijkse dingen makkelijker en met meer plezier aan kunt."

Maandelijkse activiteiten

Naast het samen bewegen, biedt GezondOud de mogelijkheid om opgenomen te worden in het actieve GO-community. "Inmiddels worden maandelijks gezellige activiteiten georganiseerd. Variërend van fietstochten, musea bezoeken en borrels. En je bepaalt uiteraard zelf waar je wel en niet aan meedoet. Alles mag, niets moet!"

Informatie:

www.go-samenactief.nl