Haarlemmermeer bij Alliantie Kinderarmoede

HAARLEMMERMEER - Haarlemmermeer heeft zich aangesloten bij de landelijke Alliantie Kinderarmoede. Deze is opgericht door Alles is Gezondheid, Missing Chapter Foundation en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid. Met verschillende partners willen zij zorgen dat er in 2030 geen kinderen in Nederland meer de dupe zijn van armoede. Een ander streven is, dat er in 2030 geen nieuwe gezinnen meer in armoede vervallen.

In Nederland groeit één op de negen kinderen op in gezinnen onder de armoedegrens. Zelfs in een relatief welvarende gemeente als Haarlemmermeer zijn er zo'n 1900 kinderen die in armoede opgroeien. Zij lopen hogere gezondheidsrisico's en hebben minder kans om hun talenten te ontplooien. Met de Alliantie Kinderarmoede worden organisaties uit alle hoeken van de samenleving bij elkaar gebracht om nieuwe, creatieve en slimme oplossingen te bedenken voor de aanpak van kinderarmoede. Hierin is zowel ruimte voor nieuwe als bestaande oplossingen.

Wethouder Ap Reinders: "Ieder kind moet kunnen meedoen aan sport-, cultuur- en sociale activiteiten om zo zijn talenten te ontplooien. We doen met ons minimabeleid al veel om armoede te bestrijden en willen onze ervaringen delen en daarnaast leren. Daarom sluit onze gemeente zich bij de alliantie aan. Natuurlijk betrekken we hierbij onze lokale netwerkpartners."

In Haarlemmermeer zijn alle maatregelen, gericht op de bestrijding van armoede onder kinderen, gebundeld in het kindpakket. Samen met organisaties als Stichting Leergeld, Jeugdsportfonds, Voedselbank Haarlemmermeer en Stichting Meerwaarde zorgt de gemeente dat de ouders om wie het gaat van het kindpakket op de hoogte zijn.