Lancering nieuwste FORT!

HAARLEMMERMEER - Met vijf forten en één batterij is Haarlemmermeer de grootste Stellinggemeente binnen de Stelling van Amsterdam. Reden voor Stichting Liniebreed Ondernemer om woensdag 10 april bij Fort de Liebrug in Haarlemmerliede het eerste exemplaar van het jaarmagazine FORT! aan te bieden aan burgemeester Onno Hoes.

De Stelling van Amsterdam, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, werd tussen 1880 en 1920 aangelegd. De Stelling van Amsterdam deed nooit actief dienst, maar had wel een afschrikwekkende werking. In 1914 waren de Stelling en de Nieuwe Hollandse Waterlinie namelijk een factor voor de Duitsers om Nederland niet binnen te vallen. Daarna werd het concept met de komst van vliegtuigen achterhaald.

Onder het motto 'If you don't use it, you will loose it' hebben talloze forten de afgelopen jaren een nieuwe bestemming gekregen. In Haarlemmermeer gaat het om Kunstfort Vijfhuizen en Fort bij de Liebrug. Het Fort bij Hoofddorp wordt nu gerestaureerd en krijgt ook een horecafunctie.

Het is het zesde FORT! magazine, dat de aftrap van het nieuwe fortenseizoen markeert.

https://forten.nl