Wethouder Ap Reinders met de deelnemers aan ZAAI 2018-19 en medewerkers van ZAAI Haarlemmermeer en Rabobank Schipholregio.
Wethouder Ap Reinders met de deelnemers aan ZAAI 2018-19 en medewerkers van ZAAI Haarlemmermeer en Rabobank Schipholregio. (Foto: Jur Engelchor)

Certificaten voor veertien deelnemers ZAAI

HAARLEMMERMEER - ZAAI Haarlemmermeer helpt, sinds de oprichting in 2015, 59 startende ondernemers om meer succesvol te ondernemen. Woensdag 10 april werd het coachings- en begeleidingstraject ZAAI Haarlemmermeer 2018 / 2019 afgesloten met de uitreiking van een certificaat door wethouder Ap Reinders aan de laatste lichting deelnemers.

In 2015 nam gemeente Haarlemmermeer het initiatief voor ZAAI Haarlemmermeer, geïnspireerd door ZAAI Amstelveen. De gemeente zag het aantal Zelfstandige Professionals (ZP'ers) en startende ondernemers al jaren sterk stijgen. Daarnaast wordt deze groep steeds belangrijker voor de lokale economie en werkgelegenheid. Maar niet iedere starter beschikt over de commerciële vaardigheden om zijn of haar bedrijf naamsbekendheid te geven en succesvol te maken.

ZAAI Haarlemmermeer helpt hierbij. Dit doet zij door coaching sessies en masterclasses te geven en door starters te verbinden met elkaar én het lokale MKB. Door nu in starters te investeren (te zaaien), kunnen ondernemers succesvol groeien. Dit versterkt de lokale en regionale economische structuur, zodat de hele gemeenschap kan oogsten.

Wethouder Ap Reinders is enthousiast: "ZAAI helpt door te investeren in de ondernemerskwaliteiten van starters. Want ondernemerschap in Haarlemmermeer floreert en zeker bij de deelnemers aan ZAAI. Dat merk ik als ik met hen spreek en zie welke impact ZAAI heeft op hun ondernemerskwaliteiten. Hun lessen en ervaringen helpen ook weer andere ondernemers en stellen ZAAI in staat toekomstige deelnemers nóg beter in hun startfase te ondersteunen."

Aan editie 2018-19 namen veertien ondernemers deel. Tijdens de feestelijke afsluiting op 10 april gaven alle deelnemers een korte pitch over hun ZAAI-ervaring. Hierna kregen van Reinders hun deelnemerscertificaten.

Starter en geïnteresseerd in de volgende ZAAI-editie, aanmelden: https://zaaihaarlemmermeer.nl/aanmelden.