Han Hartog met één van zijn bewerkte foto's die te zien is in de fototentoonstelling in De Ark.
Han Hartog met één van zijn bewerkte foto's die te zien is in de fototentoonstelling in De Ark. (Foto: PR)

Bijzondere fototentoonstelling in De Ark

HOOFDDORP - Twee bijzondere series kunstfoto's vormen de nieuwe tentoonstelling 'Her-zien' in Kerkcentrum De Ark aan de Muiderbos 36. De eerste serie, 'Her-zien', bestaat uit foto's van geheimzinnige landschappen die intensief nabewerkt zijn. De tweede, 'Ritme van ruimte en tijd', uit foto's die samen dat ritme weerspiegelen.

Het is de tweede tentoonstelling in De Ark van Han Hartog, theoloog en diaken in Diemen. Voor hem is een foto méér dan sec registratie van een situatie of object. Hij bewerkt de foto naar een beeld met een verhaal. In alles is grote aandacht te proeven. Voor vorm en structuur, de beelden verstillen, maar ook voor techniek; de nabewerkingen zijn soms ingrijpend.

Han Hartog maakte voor 'Her-zien' een reeks foto's rond een weloverwogen idee, koos er één en ging die 'herzien' door nieuwe elementen toe te voegen. Een korte tekst bij elke foto helpt de kijker zijn zoektocht te volgen.

Ruimte

'Ritme van ruimte en tijd' gaat uit van de ruimte en tijd die elk mens op zijn levensweg inneemt, stap voor stap, een heel proces. Alle mensenlevens samen worden bouwstenen van de eeuwigheid. En Joodse begraafplaats weerspiegelt deze ruimte en tijd.

De foto´s hangen tot Pasen in kerkcentrum De Ark in Hoofddorp-Overbos. De feestelijke opening is zondag 17 maart van 12.00 tot 13.00 uur. Han Hartog vertelt dan over zijn manier van werken. Daarna kan iedereen met een drankje en hapje de foto's bekijken en daarnaast in gesprek gaan met de fotograaf.

Openingstijden

De tentoonstelling is elke dinsdag van 13.30 tot 16.00 uur en zondag tussen 9.45 en 10.30 en 11.45 en 12.15 uur geopend om e bezichtigen. Ook is op afspraak een bezoek te regelen: cultuurindeark@gmail.com.