Open dag Schipholschool

HOOFDDORP - Het MBO College Airport aan de Opaallaan opent donderdag 14 maart voor de laatste maal dit onderwijsjaar haar deuren voor een open dag.

Derde Open Dag MBO College Airport

Op dit college worden al ruim 24 jaar opleidingen verzorgd voor werken op de luchthaven, in de luchtvaart, Travel & Hospitality en sinds vorig jaar in de Logistieke Dienstverlening. Om de hoek, op de Diamantlaan, is dit nieuwe Vakcollege Logistiek gevestigd. Vanaf 16.00 uur kan iedereen een kijkje nemen op beide locaties en zich oriƫnteren. Tot 20.00 uur kan op de locaties kennis worden gemaakt met alle opleidingsrichtingen waarover docenten, studenten en bedrijven vertellen. Op deze 'Try Out Day' is er bij elke opleiding veel te beleven.

Opleidingen

Vliegtuigtechniek: Om praktijkgericht te kunnen opleiden, staat er aan de Opaallaan een hangar met vliegtuigen, waaronder een volledige Boeing 737-200 en het Dronelab. Hierdoor gaan studenten in de toestellen aan het werk.
Logistieke Dienstverlening: Er is veel werk in de (luchthaven)logistiek. Daarom is er aanbod op alle niveaus, van werken in een warehouse tot Luchtvrachtspecialist. Op de Diamantlaan zijn verschillende Try-Outs.
Luchthavenbeveiliging en Facilitaire Dienstverlening: Luchthaven MBO College Airport leidt op voor luchthavenbeveiliging waarbij zij nauw samenwerken met luchthavenbeveiligings-bedrijven. Facilitaire Dienstverlening Luchthaven is een gewilde opleiding.
Steward(ess): Praktijkgerichte opleiding. Hiervoor zijn binnen de school drie delen van een vliegtuigcabine (Boeing 747) en een incheckbalie geplaatst.
Travel & Hospitality: Met de tweetalige opleiding International Travel & Tourism Management en de Nederlandse opleidingen Manager Travel & Hospitality en Zelfstandig Medewerker Travel & Hospitality, haakt MBO College Airport aan bij de activiteiten op een luchthaven.

www.rocva.nl
www.mbocollegeairport.nl