Stichting M.E.E.R.Groen kan het hele jaar door mensen gebruiken om te helpen in haar natuurprojecten.
Stichting M.E.E.R.Groen kan het hele jaar door mensen gebruiken om te helpen in haar natuurprojecten. (Foto: M.E.E.R.Groen)

Zestien NLDoet-projecten bij MEERGroen

HAARLEMMERMEER - Het idee achter het jaarlijkse vrijwilligersproject NLdoet is, om samen de handen uit de mouwen te steken. NLdoet past bij de doelstellingen van Stichting M.E.E.R.Groen, dat staat voor de Maatschappelijke, Ecologische, Educatieve, Economische en Recreatieve meerwaarden die met actieve burgerparticipatie te bereiken is.

Met achthonderd vrijwilligers heeft MEERGroen ruim 150 hectare openbaar groen en stadslandbouw in ecologisch beheer in 35 projecten in onder andere Haarlemmermeer. In veel projecten waaraan MEERGroen werkt, zoekt zij nog hulp. Waaronder met de NLdoet-dagen op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart, maar het inschrijven door groepen of bedrijven voor een andere dag heeft de voorkeur, afgestemd met de coördinator. Het is bij MEERgroen namelijk elke dag NLdoet en natuurwerkdag tegelijk.

Klussen

Voor NLdoet zijn zestien projecten opengesteld die hulp kunnen gebruiken. In Haarlemmermeer:

Seizoensopening Voedseltuin Park 2010 Hoofddorp (vrijdag)

Groen Carré Zuid (vr): In de orchideeënvallei.

Groene Weelde Cruquius (vr)

Jansonius Hoofddorp (vr + za): In de natuurstrook bij Hospice Bardo

Floriande en Overbos Hoofddorp (vr + za): In de natuurzone

Houtwijkerveld Hoofddorp (vr + za): In de natuurtuin

Bornholm Hoofddorp (vr + za): In de rotsentuin

Voor de klussen kan jong en oud zich aanmelden via www.nldoet.nl/voor-vrijwilligers. Vrijdag wordt gewerkt van 9.00 tot 16.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. De projecten zijn ook te vinden op www.stichtingmeergroen.nl/actueel. Info: 06-48226490.