Start van een tuinles in de Heimanshof.
Start van een tuinles in de Heimanshof. (Foto: Heimanshof)

Start moestuinseizoen in Heimanshof

HOOFDDORP - In de Heimanshof start woensdag 20 maart een spannende ontdekkingsreis door de natuur. Dan gaat het Struinkids-moestuinseizoen weer van start. Kinderen leren spelenderwijs groenten zaaien en planten, verzorgen, oogsten en opeten. Ze gaan ook zelf op onderzoek uit. Hoe groeit een aardappel? Hoe leven vogels? Hoe maak je pompoensoep? Wat is turbotuinieren? Donderdag 21 maart start ook de volwassenentuingroep weer.

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen lid worden van de Struinkids die op woensdag van 14.00 tot 15.30 uur tuinieren. De jongste kinderen doen dat met een volwassen begeleider, kinderen vanaf 10 jaar mogen ook alleen werken. Iedere Struinkid krijgt een eigen tuintje, uitleg, zaadjes en plantjes en mag zijn oogst mee naar huis nemen. Bij de Struinkids leren zij ook hoe van groenten lekker eten te maken is, zoals pompoensoep, chipjes van aardappel en courgettekoekjes. Iedere clubmiddag sluit af met een verloting, vaak een verrassing en limonade. Daarna kunnen de kinderen spelen in de Struintuin met waterspeelplaats en boomhut.

De Struinkids kunnen ook elke maand meedoen aan een gezellig en spannend natuurprogramma buiten de tuin. Jonge vogeltjes tellen in de zelf gemaakte nestkastjes, appelmoes maken, vleermuizen zoeken, ringslangen helpen, op hertensafari in de Waterleidingduinen en nog veel meer. Kinderen die tuinieren niet zo leuk vinden, maar wel op avontuur willen, kunnen ook lid worden van de Struinkids. Het excursieprogramma staat in een flyer, te vinden op www.deheimanshof.nl. Oudere kinderen kunnen doorgroeien naar de GreenTeens met een nog avontuurlijker programma.

Het lidmaatschap kost 25 euro voor een jaar. De verdeling van de tuintjes is woensdag 20 maart om 14.00 uur.

Volwassenen

Op donderdag van 11.00 tot 12.00 uur kunnen volwassenen onder begeleiding leren moestuinieren op De Heimanshof. Naast het moestuinprogramma worden de deelnemers regelmatig rondgeleid in de (kruiden)tuin om de wonderen van de natuur met eigen ogen te aanschouwen. Deelname per jaar kost 15 euro, inclusief de zaden en plantjes.

Informatie en aanmelden bij Franke van der Laan, 06-48226490 / beheer@deheimanshof.nl.