Een beuk.
Een beuk. Foto: rodi.nl

Lezers reageren

Verdubbeling bomen

HAARLEMMERMEER - Het is alweer even geleden dat wij aandacht besteedden aan de verdubbeling van het aantal bomen in Haarlemmermeer waar de lokale politieke partij Forza! voor pleitte. Wij ontvingen nog enkele reacties.

Deze delen wij graag nog even met u.

Kees Vries mailde:

"Ik las vandaag enkele stukjes in Haarlemmermeer-nieuws over het planten van bomen in de Haarlemmermeer, hetgeen ik een heel goed idee vind. Hierbij vraag ik mezelf vaak af waarom het gedeelte naast de weg om de noord in Hoofddorp richting de polderbaan van Schiphol zo kaal moet blijven met alleen wat kale oninteressante dijkjes. Kan hier niet een soort 'wandelbos' van gemaakt worden? Ook zou dit een goede opvanger kunnen zijn van geluid en fijnstof. Graag uw idee hierover."

Familie Nieuwenhuijse schreef:

"Hallo,

Wij wonen in de Bervoetsbos in Hoofddorp.

2 Jaar geleden heeft de gemeente alle bomen uit onze straat gekapt, zonder kapvergunning. Er stonden er een heleboel in de straat, nu hebben ze er, in totaal, acht kleine, jonge sprietboompjes voor neergezet die alleen op de parkeerplaatsen staan. Ik heb dit ook aan de gemeente voorgelegd, die geven als antwoord, 'Er liggen kabels in de grond'. Nou, die lagen er ook al toen wij hier in 1983 kwamen wonen.

Je hebt totaal geen frisse lucht meer door de uitstoot van de vliegtuigen en alle fijnstof die er in de lucht hangt. Het is totaal geen gezonde lucht meer, maar daar heeft de gemeente geen boodschap aan."

Reageren

Wij vinden het prettig om van onze lezers te horen wat zij van actuele problemen / ideeën vinden. Mocht u een artikel lezen en willen reageren of wilt u een probleem / idee aankaarten, mail naar redactie.nhm@rodi.nl.