Politielogo.
Politielogo. Foto: Politie.nl

Politieberichten Haarlemmermeer

HAARLEMMERMEER - De politieberichten van afgelopen week:

Diefstal bestelauto

HAARLEMMERMEER - De politie heeft zondag 16 juni een 26-jarige man uit Den Haag opgepakt op verdenking van diefstal van een bestelauto. Agenten kwamen de verdachte in de Haarlemmermeer op het spoor dankzij ANPR-apparatuur.

Met ANPR scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Dit bestand bevat kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes hebben openstaan of om andere redenen bij de politie bekend zijn.

De ANPR-apparatuur gaf een hit toen de auto, een lease-bestelwagen die stond gesignaleerd als gestolen, op de A4 in de Haarlemmermeer reed. Agenten hebben de auto aan de kant gezet op de Grote Belt in Hoofddorp. De twee inzittenden verklaarden dat ze de bestelauto hadden geleend van een vriend en er niet van op de hoogte waren dat de auto was gestolen. De vriend van wie het tweetal de auto had geleend, bleek een 26-jarige man uit Den Haag te zijn. De man is opgepakt.

i.s.m. Mediapartner NHNieuws

Auto over de kop

HOOFDDORP - Een auto is zondagmiddag 16 juni over de kop geslagen op de kruising van de N201 en Adrianahoeve. Dat kwam door een aanrijding met een ander voertuig. Eén persoon raakte lichtgewond, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Een andere bestuurster kwam met de schrik vrij.

Onwel met auto tegen vangrail

SCHIPHOL - Een automobilist is zaterdagmiddag 15 juni net voorbij de Schipholtunnel onwel geworden in zijn auto en ramde hierdoor zowel de vangrail in de middenberm als de vangrail bij de vluchtstrook. De bestuurder is na controle in de ambulance, overgebracht naar het ziekenhuis. Niemand anders raakte bij het ongeval betrokken.

Veel schade bij twee ongevallen op A4

HOOFDDORP - Op de A4 zijn zaterdag 15 juni, op twee verschillende plekken, auto's in de vangrail terecht gekomen. Zo parkeerde een medewerker van een parkeerdienst de wagen van een klant in de vangrail van de inrit naar Schiphol en vloog er kort daarna een bestuurster uit de bocht op de afrit Hoofddorp. Bij beide ongevallen raakte niemand gewond, wel raakten beide voertuigen flink beschadigd.

Auto uit de bocht het water in

NIEUW-VENNEP - Een automobilist is donderdagmiddag 13 juni met zijn wagen in het water terecht gekomen. Het ongeval gebeurde op de Eurolaan, toen de automobilist met zijn wagen uit de bocht vloog, in de berm terecht kwam en door schoot het water in.

De bestuurder kon via het raam op zijn dak komen en heeft zich door het water naar de kant gewerkt. De gealarmeerde hulpdiensten konden vrij snel retour. De bestuurder liep bij dit ongeval alleen maar een nat pak op. De wagen is door de bergingsdienst uit het water gehaald en afgevoerd.