Het gemeentehuis van Haarlemmermeer in Hoofddorp.
Het gemeentehuis van Haarlemmermeer in Hoofddorp. Foto: Archief Rodi | Vincent de Vries

Praat mee over dienstverlening gemeente

HAARLEMMERMEER - Wie in gemeente Haarlemmermeer woont, krijgt te maken met de diensten van de gemeente. Bij het aanvragen van een paspoort bijvoorbeeld, het aanvragen van een vergunning voor een verbouwing of een uitkering. Maar onder deze diensten valt ook het meepraten over de inrichting van een kruispunt in de buurt of bij het melden van een straatlantaarn die het niet meer doet.

Discussiecafé

Gemeente Haarlemmermeer probeert inwoners snel en op een prettige manier van dienst te zijn en werkt continu aan het verbeteren van de dienstverlening. Zo kunnen bijvoorbeeld steeds meer zaken online geregeld worden, via de website van de gemeente. Ook vraagt de gemeente zo nu en dan aan inwoners wat zíj belangrijk vinden en wat er beter kan. Zij zijn immers de ervaringsdeskundigen. Tijdens het Discussiecafé Dienstverlening op maandag 24 juni gaat de gemeente in gesprek met die ervaringsdeskundigen.

Inwoners hebben contact met de gemeente aan de balies, via social media, de website, telefoon, e-mail, huisbezoeken en tijdens bijeenkomsten. Is dat contact prettig en worden mensen goed geholpen? En hoe kan het beter? Wat vinden inwoners echt belangrijk? Daarover gaat het tijdens het Discussiecafé. Kleine groepen inwoners gaan die avond in gesprek over een aantal vragen. Bijvoorbeeld: Wat zijn de succesfactoren voor goede dienstverlening? Hoe kan je gemakkelijk via de website zakendoen met de gemeente? En hoe zorgt de gemeente ervoor dat het contact voor iedereen makkelijk en duidelijk is?

De zaal in het raadhuis is maandag 24 juni open vanaf 19.30 uur. Het programma duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich tot 20 juni aanmelden via dienstverlening@haarlemmermeer.nl. Het aantal plaatsen is beperkt.

Digitale vragenlijst

Wie niet bij het Discussiecafé kan zijn, kan wel zijn of haar mening laten horen. Op tinyurl.com/dienstverleningHLMR staat een korte vragenlijst. Alle meningen en ideeën van de vragenlijst en het Discussiecafé worden verzameld. Na de zomer presenteert de gemeente de uitkomsten en de voorstellen om de dienstverlening te verbeteren.

www.gemeentehaarlemmermeer.nl