Op diverse locaties in gemeente Haarlemmermeer kunnen inwoners gratis hun bloeddruk laten meten.
Op diverse locaties in gemeente Haarlemmermeer kunnen inwoners gratis hun bloeddruk laten meten. (Foto: Hartstichting)

Gratis bloeddruk-check voor alle inwoners Haarlemmermeer

HAARLEMMERMEER - Inwoners van Haarlemmermeer kunnen tot 8 juni hun bloeddruk laten meten op verschillende locaties in Noord-Holland.

De bloeddruk meten is belangrijk. Daarom roept de Hartstichting op regelmatig de bloeddruk te (laten) meten. Om het meten voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting van 27 mei tot en met 8 juni bloeddrukmeetpunten in op openbare plaatsen, zoals supermarkten en bibliotheken. Inwoners in Noord-Holland kunnen bij één van de ruim twintog locaties gratis hun bloeddruk laten controleren.

David Smeekes, huisarts werkzaam bij de Hartstichting: "Het is vanaf je 40ste belangrijk je bloeddruk te kennen, ook als je gezond bent. Want een hoge bloeddruk voel je niet, maar verhoogt wel je kans op een hart- of vaatziekte. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een hartinfarct, beroerte of hartfalen. Daarom roept de Hartstichting op om regelmatig je bloeddruk te (laten) meten. Net zoals je ook wel eens op een weegschaal staat. Zo kun je tijdig maatregelen nemen om je bloeddruk op gezond niveau te krijgen als dat nodig is."

Adviezen

De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen bij de meting ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.

Alle locaties staan op:

www.hartstichting.nl/risicofactoren/gratis-bloeddruk-meten