Een vrouw traint met persoonlijke begeleiding.
Een vrouw traint met persoonlijke begeleiding. (Foto: PR)

Fit4lady: Sportschool voor vrouwen

NIEUW-VENNEP – Fit4Lady groeit en groeit. Nummer 15 is pas geopend in Nieuw-Vennep. Franchise-onderneemster Anneliek Spakman (49) is de spil achter deze nieuwe locatie.

"Het concept Fit4Lady is bedacht door en voor vrouwen," vertelt Spakman. "Alle vrouwen zijn welkom. Het concept is opgezet, omdat vrouwen in een reguliere sportschool nog wel eens de weg kwijtraken. En ze voelen zich erg bekeken door mannen."

Fit4Lady is een laagdrempelige sportschool. "Bij ons stap je in wanneer je wilt. Wil je conditie opbouwen, wil je afvallen of gewoon lekker sporten, dat kan hier. Er is altijd begeleiding aanwezig. De vrouwen hoeven niet zelf het programma te verzinnen, dat doen wij voor ze. Samen met onze apparatuur. Die werken namelijk op luchtdruk. De weerstand van de apparatuur is standaard. Wanneer iemand sneller gaat bewegen, verhoogt de weerstand. Je traint zo nooit zwaarder dan je kunt. En heb je een blessure, dan geven wij aan welke apparaten overgeslagen moeten worden. Daarnaast verzorgen we elke week een steppas die de dames actiever of juist rustiger kunnen uitvoeren."

Om erachter te komen of het standaardprogramma (van een half uur) moet worden aangepast, heeft elke vrouw bij binnenkomst een intakegesprek. "Zo weten we met wie we te maken hebben. Qua gezondheid en qua blessures. En we bepalen samen het doel."

Interne opleiding

Alle nieuwe medewerkers volgen een interne opleiding op de Fit4Lady Academie. Spakman - personal trainer, fitnesstrainer en voedingsdeskundige - volgde deze opleiding ook. "En inmiddels verzorg ik deze ook. We leren de trainsters hoe ze mensen begeleiden, motiveren, coachen en leren ze een stukje sales en pr."

Openingstijden

Qua openingstijden hanteert Fit4Lady de daluren. "Bij ons ligt de focus op de ochtend (8.30-12.30). En aan het eind van de middag en 's avonds (16.30-20.30) komen de werkende dames sporten.

Kennismaken met Fit4Lady, geef je op voor een proefles:

https://fit4lady.nl/geef-je-op-voor-een-proefles

Fit4lady Nieuw-Vennep
Hoofdweg 1177
06-11351926
nieuwvennep@fit4lady.nl
www.fit4lady.nl

Anneliek Spakman.
De dames voeren een steppas uit.