Steeds meer mensen maken gebruik van het snelle glasvezelnetwerk.
Steeds meer mensen maken gebruik van het snelle glasvezelnetwerk. (Foto: Glasdraad Haarlemmermeer)

Glasvezel straks ook beschikbaar in kernen Haarlemmermeer

HAARLEMMERMEER - Als logisch vervolg op het resultaat in het buitengebied gaat GlasDraad Haarlemmermeer ook de kleine dorpen en buurtschappen van Haarlemmermeer aansluiten op het glasvezelnetwerk. Bewoners kunnen zich sinds 18 mei inschrijven voor glasvezel, zodat zij ook de beschikking krijgen over de snelste verbindingen voor internet en televisie.

Wanneer op 15 juli minimaal 40 procent van de bewoners meedoet, gaat de aanleg in de kleine dorpen en buurtschappen door. In het buitengebied van Haarlemmermeer bereidt GlasDraad de werkzaamheden al voor. Hier schreef eerder dit jaar 53 procent van de bewoners zich in.

Als bewoners van de dorpen en buurtschappen glasvezel willen, betalen ze slechts de eenmalige aansluitkosten van 200 euro, zodra het netwerk er ligt. Ook op dit glasvezelnetwerk bieden meerdere serviceproviders hun diensten aan, zodat er nog altijd veel keuzevrijheid is voor bewoners. Glasvezel biedt veel meer snelheid, stabiliteit en kwaliteit dan huidige verbindingen, zoals VDSL en COAX. Daarnaast heeft het consumentenpanel van de Consumentenbond de glasvezelproviders het best beoordeeld als het gaat om internet, televisie en telefonie. Deze providers zijn ook actief zijn op het netwerk van GlasDraad.

Toekomstgericht

Glasvezel is een heel dunne draad van glas, waarover via licht data getransporteerd wordt. Door de toename in gebruik van internet, is er elk jaar meer capaciteit nodig. Glasvezel biedt die capaciteit door de enorme snelheden die het mogelijk maakt. Met het oog op de toekomst is glasvezel dus noodzakelijk.

glasdraadhaarlemmermeer.nl/kernen