Elektriciteitsmasten.
Elektriciteitsmasten. (Foto: Pixabay / Karsten Madsen)

Werk aan elektriciteitsmasten

HAARLEMMERMEER - TenneT legt een nieuwe stroomsnelweg aan, de Randstad 380 kV-hoogspanningsverbinding - tussen Beverwijk en Bleiswijk - en komt door gemeente Haarlemmermeer. De werkzaamheden liggen op schema.

TenneT is bezig om bij Haarlemmerliede en Spaarnwoude de bestaande verbinding tussen Velsen en Vijfhuizen te slopen. Eind april is op het hoogspanningsstation Vijfhuizen de laatste mast verdwenen. Dit station is ook het startpunt van de sloop van de masten richting hoogspanningsstation Haarlemmermeer in Floriande. Er geldt een aantal verkeersmaatregelen om op een veilige manier de stroomdraden uit de masten te halen en de mast te slopen. Het voet- en fietspad langs de IJtocht is afgesloten, de dwars-oversteekplaatsen blijven open.

Bij de start van de werkzaamheden is op een aantal locaties gekapt en gesnoeid voor de aanleg van bouwwegen en werkterreinen voor de nieuwe hoogspanningsverbinding en het verwijderen van bestaande masten. Op enkele locaties waar het werk klaar is, worden maatregelen in het landschap uitgevoerd die onderdeel zijn van het Landschapsplan. Dat doet TenneT samen met natuurterreinbeheerders als Staatsbosbeheer en Recreatieschap Spaarnwoude.

In Spaarnwoude zit het werk erop en heeft het Recreatieschap een deel van het nieuwe groen aangeplant. Ook in de gebieden Recreatiepark De Groene Weelde; Het voormalige Floriadeterrein en IJtochtzone tussen Park Zwaansbroek en de N207, is het werk klaar, maar moet de natuur nog 'worden teruggebracht'. Het Recreatieschap Spaarnwoude en Staatsbosbeheer zijn als beheerders van deze gebieden bezig met de inrichtingsplannen. Daarna richten zij het gebied opnieuw in.

Kijk op www.randstad380kv-noordring.nl en Facebook 'RandstadNoordring. Vragen: TenneT, 026-373 3239 / info@randstad380kv.nl.

haarlemmermeergemeente.nl