Ludovit Reis.
Ludovit Reis. (Foto: FCGroningen TV)

FC Barcelona transfer Reis speelde bij SV Hoofddorp

HOOFDDORP - Ludovit Reis van FC Groningen heeft waarschijnlijk een transfer naar FC Barcelona te pakken. Het talent groeide op in Hoofddorp en speelde bij SV Hoofddorp.

Er is nog niks getekend, maar FC Groningen en FC Barcelona zijn er onderling uit, meldt de zaakwaarnemer van het talent aan RTV Noord. De 18-jarige Reis speelt in Groningen, maar tekent binnenkort bij de Spaanse topclub.

Hij begon zijn voetbalcarrière bij SV DIOS uit Nieuw-Vennep en speelde daarna van zijn 12de tot zijn 15de bij SV Hoofddorp, tot hij naar Groningen vertrok. "Met zijn team onder de 14 werd hij twee keer kampioen", vertelt oud-trainer Martijn Blijleven. "Een talentvolle lichting. Jongens uit deze lichting spelen nu bij AZ spelen en Maritimo. Hij was een hele belangrijke speler voor ons."

Ludovit's mentaliteit is, volgens Blijleven, de reden voor de transfer. "Je hebt heel veel jongens met talent en er niks voor willen doen. Deze jongen doet er alles voor. Hij werkt hard, loopt niet naast zijn schoenen en is een hele fijne jongen om mee te werken."

De Hoofddorpse club krijgt ook een mooi cadeautje als het contract met FC Barcelona rond is; een paar procent van de transfersom, omdat Hoofddorp onderdeel was van zijn opleiding. "Het wordt in ieder geval een heel mooi bedrag om onze jeugdopleiding weer van kwaliteit te voorzien", aldus Blijleven. "Zodat we weer toekomstige Ludotjes kunnen opleiden."

i.s.m. Mediapartner NHNieuws