Dubieuze beslissingen bezorgen hockeyers De Reigers een zware middag

HOOFDDORP - De Reigers verloor zondag 5 mei in de 1ste klasse met 3-4 van Rood Wit. Na afloop bleek dat concurrent Bennebroek ook punten had laten liggen. De voorsprong van het team van Wiegert de Regt is nu 4 punten op nummer 2. Met nog vier duels lonkt het kampioenschap.

Het werd een spannend duel. Wel was al snel duidelijk dat de thuisploeg de arbitrage niet mee had. Voortdurend werden beslissingen genomen in het voordeel van Rood Wit. Maarten Weber maakte 1-0. Daarna verzuimde de koploper uit te lopen. Rood Wit had een sterke periode en liep uit naar 1-2. Weber bracht de teams weer op gelijke hoogte. Maarten Dekker maakte 3-2. Maar opnieuw maakte Rood Wit gelijk. De Reigers kreeg te maken met een blunder van de leiding die een zuivere treffer afkeurde. En zo waren er steeds meer besluiten die tot ongeloof leidden. In de laatste minuut kwam Rood Wit onverdiend op 3-4. Volgens De Regt en vele anderen was een overtreding gemaakt. Zelfs bij Rood Wit waren er fans die toegaven dat er een 'luchtje' aan de winnende treffer zat. Maar de treffer werd goedgekeurd.

De Regt bleef diplomatiek, maar kwam met veel voorbeelden waarin duidelijk werd dat ook de arbitrage soms een mindere dag heeft. De pijn van het verlies werd verzacht met het bericht over het gelijkspel van Bennebroek. De Reigers staat op 38 punten, Bennebroek volgt met 34. Met nog vier duels te gaan, blijft het spannend.