De LOWA Experience Trailer komt langs in het kampeercentrum.
De LOWA Experience Trailer komt langs in het kampeercentrum. (Foto: DE JONG Kampeer & Recreatie)

Fiets- en wandelweekend bij De Jong Kampeer & Recreatie

HILLEGOM DE ZILK - DE JONG Kampeer & Recreatie houdt zaterdag 18 en zondag 19 mei een fiets- en wandelweekend met demonstraties en activiteiten. Het team van DE JONG staat klaar met koffie en bezoekers kunnen het uitgebreide assortiment op de verschillende afdelingen bekijken.

Kopstuk is de Lowa Experience Trailer die zaterdag en zondag aanwezig is. Wandelliefhebbers krijgen de mogelijkheid het schoenenmerk Lowa, hoofdsponsor van de Nijmeegse Vierdaagse, te testen. Hiervoor zijn twee wandelroutes uitgezet in en rondom De Zilk. De Bloemenwandeling is 5,35 km en de Herfstwandeling is 11,06 km. De routes staan op Route.nl en zijn te verkrijgen bij DE JONG in de winkel. Een eigen route lopen, mag natuurlijk ook.

Podologie Praktijk

Op vrijdag en zaterdag in het fiets- en wandelweekend is Ania van de Meer, gediplomeerd registerpodoloog van Podologiepraktijk Bollenstreek, bij DE JONG aanwezig. Podologiepraktijk Bollenstreek is gespecialiseerd in het voorkomen en het behandelen van voetklachten. Ook klachten of pijn aan knie, heup en rug kunnen door voetafwijkingen worden veroorzaakt. Een vertegenwoordiger van Falke adviseert zaterdag over de juiste wandelsokken.

Portemonnee maken

Als duurzame onderneming let Vaude er op dat de resten bij het snijden zo klein mogelijk blijven, al is afval nooit helemaal te vermijden. Sinds januari heeft Vaude in Zuid-Duitsland een upcycling fabriek. Hier worden van restmateriaal shopper-tassen gefabriceerd. Het betreft een gefinancierd project van de Duitse Federale Milieustichting (DBU) met vluchtelingen. Zaterdag is Vaude aanwezig. Bezoekers kunnen zelf portemonneetjes maken van de reststoffen van Vaude fietstassen.

Tot slot laat DE JONG dit weekend alle mogelijkheden zien om een (elektrische) fiets veilig mee te nemen op camper, caravan of auto. Zo heeft het merk Pro User diverse dragers voor op de auto. Van het merk Thule zijn er fietsendragers voor op de dissel, in de garage van de camper of achterop de caravan of camper. Het merk Enduro heeft een uitschuifbaar model voor op de dissel van de caravan. Worden de fietsen te zwaar om achterop te tillen, DE JONG heeft het Prostor Lift fietsenrek, die tot 60 kilo mag tillen. Kom langs voor advies.

Openingstijden: zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

DE JONG Kampeer & Recreatie
Beeklaan 18a Hillegom De Zilk
0252-517717
www.kampeercentrumdejong.nl

DE JONG presenteert haar verschillende fietsendragers overzichtelijk in de winkel.
De LOWA Experience Trailer komt langs in het kampeercentrum.