Door samen te bewegen, zitten mensen al gauw lekkerder in hun vel.
Door samen te bewegen, zitten mensen al gauw lekkerder in hun vel. Foto: GezondOud

Samen sporten in buitenlucht verbindt

HAARLEMMERMEER - Het is een mooie dag, de vogels fluiten en de natuur is prachtig met haar jonge groen. Janneke (66) is onderweg naar het bos om heerlijk een uurtje te sporten met GezondOud (GO).

"Sinds juni sport ik bij GO en het bevalt mij supergoed. Ik ontmoet veel leuke leeftijdsgenoten en ook fysiek merk ik dat ik vooruitga. Ik had jaren niets aan sport gedaan. In 2016 verloor ik mijn man. Na een jaar alleen in het Zuiden te hebben gewoond, vond ik het mooi geweest. Ik wilde dichter bij mijn zoon, schoondochter en kleinkinderen wonen. Zo belandde ik eind 2017 in Heemstede. Vastberaden om mijn leven weer op te pakken heb ik mij in aangemeld voor GO. De flyer van dit buitenbeweegprogramma zat in de welkomstmap van de gemeente en het leek mij een leuke manier om aan mijn conditie te werken en tegelijk nieuwe mensen te leren kennen. Een schot in de roos! Naast dat ik me fysiek een stuk beter voel, heeft het me al een paar hele leuke contacten opgeleverd. Het is hartverwarmend hoe iedereen openstaat voor elkaar zijn netwerk openstelt."

Constance Schuller en Esther Zoetmulder zijn medio 2018 gestart met een pilot in Zuid-Kennemerland om met 'senioren' buiten te sporten. Het aanbod voor senioren was wat oubollig en gebeurde veelal in muffe zaaltjes. Daarin moest verandering komen.

GO staat voor vitaliteit en sociale interactie. GO is dé eerste social sport community voor 60-plussers. "Naast dat wij het hele jaar sporten op mooie plekken dichtbij huis kun je bij ons vrijblijvend deelnemen aan gezellige activiteiten. GO is niet alleen een sportclub, het is ook een plek om op laagdrempelig wijze leeftijdsgenoten te ontmoeten. Sporten verbindt en dat zien wij wekelijks."

Een keertje kennismaken in het Haarlemmermeerse Bos, kan altijd. Kijk voor info op

www.gezondoud.nl