Een vredige en rustige plek.
Een vredige en rustige plek. (Foto: Gemeente Haarlem)

Veel nieuwe ontwikkelingen op en rond begraafplaatsen Haarlem

HAARLEM - De afgelopen maanden is er veel veranderd op en rond de begraafplaatsen van Gemeente Haarlem.

Open dag op 25 mei

Van oudsher waren er twee begraafplaatsen op de Vergierdeweg in Haarlem-Noord, Akendam en Sint Jozef, met ieder een eigen aula en kapel. Circa 16 jaar geleden is daar een crematorium bijgebouwd en was er ook de mogelijkheid naast begraven gecremeerd te worden en om de as bij te zetten of uit te strooien.

Sterrenheuvel

De afgelopen 2 jaar is hard gewerkt aan de nieuwbouw van Uitvaartcentrum Sterrenheuvel. In dit grote nieuwe pand zijn veel mogelijkheden voor een uitvaart. Naast afscheidskamers, een nieuwe grote aula en een lounge met horeca is er ook een crematorium in dit grote complex. Daarmee biedt Sterrenheuvel een breed scala aan mogelijkheden.

Yarden Crematorium

Het bestaande crematorium is geheel verbouwd en gerenoveerd. Ook hier zijn veel nieuwe voorzieningen. De crematieoven is vervangen en de aula geheel vernieuwd. Met nieuw meubilair en geluid- en video-installaties. Daarnaast is alles helemaal opgeknapt. Ook is er een groot terras en een buitenaula gekomen. Er zijn nu meerdere familiekamers en condoleancekamers.

Akendam en Sint Jozef

De gemeentelijke begraafplaatsen zijn nog steeds de vertrouwde bekende plekken voor een waardig en mooi afscheid. Er zijn veel mogelijkheden voor het nemen van afscheid en het begraven of bijzetten van de overledene of het uitstrooien van as. De parkachtige omgeving van de begraafplaatsen is ruim opgezet om de laatste wens eervol te vervullen.

Open dag

Zaterdag 25 mei organiseren Yarden Crematorium Haarlem en Begraafplaats Akendam een open dag voor geïnteresseerden. Het crematorium is geopend van 12.00 tot 15.00 uur.