Kanovereniging Waterwolf verzorgt in mei een kanocursus.
Kanovereniging Waterwolf verzorgt in mei een kanocursus. (Foto: KV Waterwolf)

Kanocursus 'Summerschool' bij Waterwolf

CRUQUIUS - Kanovaren in Haarlemmermeer gebeurt al 25 jaar door de leden van kanovereniging Waterwolf. Zij willen meer mensen laten ervaren dat kanovaren genieten is en starten in mei een 'Summerschool', een cursus kanovaren voor beginners.

In vier lesavonden op woensdag (19.00-21.00 uur) leren de deelnemers meer over de techniek van kanovaren en maken tochten door de gemeente. De kanovereniging geeft de lessen vanaf haar clubgebouw in Cruquius, naast het Pannenkoekenpaviljoen aan de Kruisweg 1625A. De cursus, inclusief het materiaal, kost 35 euro. Aanmelden: www.kvwaterwolf.nl.

Een kano-instructeur geeft de lessen. Deelnemers krijgen uitleg over het materiaal en op het water is er aandacht voor de peddelslagen en kanovaardigheden. De lessen gaan op een ontspannen manier, waardoor iedereen alles rustig onder de knie kan krijgen én kan genieten van het actief bezig zijn in de natuur.

In Haarlemmermeer kan gevaren worden door vaarten, slootjes, tochten en langs akkervelden. Door de diepe ligging van het vaarwater, is het kanovaren een bijzondere beleving waarbij het uitzicht varieert.

Kanovereniging Waterwolf telt ruim vijftig leden die varen vanaf het clubhuis, maar ook uitwijken naar de Ringvaart, de Molenplas of ander vaarwater. Info:

secretaris@kvwatewolf.nl