Koningin Wilhelmina op de tribune van het Concours Hippique in Hoofddorp.
Koningin Wilhelmina op de tribune van het Concours Hippique in Hoofddorp. (Foto: NH Archief)

109ste Concours Hippique in Haarlemmermeerse Bos

HOOFDDORP - Het Concours Hippique is een mooie traditie in Haarlemmermeer en daarbuiten. Paardenliefhebbers kunnen van 14 tot en met 16 juni hun hart weer ophalen.

Het Concours Hippique zag ruim 100 jaar geleden het levenslicht. In eerste instantie werd het evenement gehouden aan de Concourslaan. Daar werd zelfs een speciaal terrein aangelegd. In de jaren '70 moest het terrein wijken voor het raadhuis en verhuisde het Concours naar het Haarlemmermeerse Bos.

In 2016 werd het evenement nieuw leven ingeblazen. Het weekend in juni biedt meer dan alleen paarden. Bezoekers kunnen ook genieten van bands en artiesten op een centraal podium en er is een Foodtruck festival. Voor de jongste bezoekers komt er een kinderdorp met vele activiteiten.

"Concours Hippique is een oer-Haarlemmermeerse traditie en ik ben blij dat het evenement ook dit jaar weer een feit is. Het vindt wederom plaats in het Haarlemmermeerse Bos, een prachtige locatie voor een dergelijk evenement. In de bossen, met het water erbij. Helemaal perfect," klinkt een tevreden wethouder Marja Ruigrok.

concourshaarlemmermeer.nl

Springruiters op de Concours Hippique.