Nog twee steekpartijen

HOOFDDORP - Een 26-jarige man is zaterdagavond 20 april neergestoken op het Burgemeester van Stamplein in Hoofddorp. Ook donderdagavond 18 april was het raak in Hoofddorp. Toen werd in de wijk Floriande een 17-jarige jongen in zijn hoofd gestoken.

Zaterdag werd de man neergestoken met een scherp voorwerp. Hij is meegenomen naar het ziekenhuis. De 59-jarige verdachte vluchtte, maar meldde zich later op een politiebureau in Amsterdam.

De jongen donderdag werd neergestoken in de wijk Floriande, voor de Johnny's Burger Company. Hier ontstond ruzie tussen een groepje jongeren. Na de steekpartij gingen de verdachten er vandoor. Later op de avond kon de politie twee personen - twee mannen van 22 en 19 jaar uit Hoofddorp - aanhouden en meenemen naar het bureau. Daar zijn zij verhoord. Het slachtoffer is in het ziekenhuis opgenomen en is vrijdag verhoord.

Ook vorige week werden vier jongens na een ruzie neergestoken in Hoofddorp. Dat gebeurde in de buurt van de Lutulistraat en de Paxlaan. Wat de exacte toedracht was van deze ruzie wordt nog onderzocht. "Maar het lijkt te gaan om een ordinaire ruzie die vreselijk uit de hand is gelopen", meldde de politiewoordvoerder aan NHNieuws. Ook begin april was het raak, in buurdorp Nieuw-Vennep.

i.s.m. mediapartner NHNieuws