De gymzaal als circustent bij 't Venne.
De gymzaal als circustent bij 't Venne. (Foto: Basisschool ’t Venne)

Groot feest op jarige 't Venne

NIEUW-VENNEP - Basisschool 't Venne kijkt terug op een mooie week. Van 13 tot en met 17 mei was het namelijk feest op de school die haar 15-jarig jubileum vierde. De jubileumweek had als thema 'Het circus'.

De hele week stond bol van de activiteiten. Maandag was er een grootse opening met clowns bij de ingang. Ook werd een jubileumvlag gehesen op het schoolplein. 's Ochtends stond een aantal vakken op het programma, 's middags mochten de kinderen hun creativiteit botvieren op knutselwerkjes in het circusthema.

Circuspiste

Dinsdag was een bijzondere dag. Echte circusartiesten brachten een bezoek aan 't Venne en leerden de leerlingen de fijne kneepjes van het vak. In de ochtend gaven de artiesten zelf een show. Vervolgens studeerde elke groep een eigen act in die 's middags tijdens de circusshow werd getoond. Er waren acrobaten, mimespelers, jongleurs en clowntjes. Voor de show was een echte circuspiste gecreëerd in de gymzaal. Het zag er prachtig en professioneel uit. In een uur passeerden diverse disciplines de revue.

De leerlingen trokken woensdag door de wijk voor een vossenjacht langs twaalf vossen, die uiteindelijk het woord 'circusparade' opleverde.

De feestvreugde werd donderdag compleet met de schoolreisjes. De onderbouw trok naar speelpark De Goudvis in Sint Maartensvlotbrug, de middenbouw ging naar het Rotterdamse recreatiepark Plaswijckpark en de bovenbouwleerlingen beleefden een leuke dag in attractiepark Duinrell. Het weer werkte, net als de hele week, mee.

De slotdag van het feest stond in het teken van de schooltentoonstelling. De knutselwerken werden vrijdag geëxposeerd. Die trokken veel bekijks, van leerlingen en hun ouders. Ook werd een film over de circusacts van dinsdag, gemaakt door een leerkracht, getoond.