Een gaspit.
Een gaspit. (Foto: Pixabay / Magnascan)

Veel gaslekken in Rijsenhout

RIJSENHOUT - Bewoners van de Regenboogstraat worden geplaagd door gaslekken. De afgelopen 1,5 jaar zijn er 5 geweest. De dorpsraad dringt aan op een oplossing, schrijft NHNieuws.

Volgens de dorpsraad is er sprake van een structureel probleem dat maar niet wordt opgelost. "Sommige gaslekken hebben tot ontploffingen geleid", vertelt voorzitter van de dorpsraad, Monique Damen. "Sommige binnen woningen, sommige erbuiten."

Al een jaar is de dorpsraad aan het bellen voor een oplossing, zonder succes. PvdA Haarlemmermeer heeft schriftelijke vragen gesteld. De partij noemt de verouderde staat van de woningen als mogelijke reden.

Onduidelijk is wie het probleem moet oplossen. Ymere is verantwoordelijk voor de woningen, Liander voor de leidingen buitenshuis. De partijen wijzen naar elkaar. Volgens Liander is er echter niets meer aan de hand. De problemen hielden verband met de vervanging van gasmeters door nieuwe, slimme meters. "Met de meterwissel doen we altijd een kwaliteitscontrole rond de meterkast. Daarbij zijn we enkele kleine gaslekkages tegenkomen. Dit is hersteld", aldus Liander.