Afbeelding
Foto: rodi media

Hoge bestuurder bezoekt Drechterland

DRECHTERLAND - De Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, brengt woensdag 27 november een officieel ambtsbezoek aan de gemeente Drechterland. Doel van deze dag is te laten zien 'hoe mooi de gemeente Drechterland is, wat de gemeente te bieden heeft en waar de mogelijkheden en kansen liggen'.

Het gemeentebestuur wil deze speciale aandacht besteden aan burgerparticipatie, democratische vernieuwing en het (brede) onderwerp wonen. Thema van de dag is: aantrekkelijk wonen en leven in een vitaal Drechterland. Burgemeester Michiel Pijl: "We ontvangen de commissaris graag in Drechterland. We zullen een aantal facetten van de gemeente laten zien waarin we ons onderscheiden als gemeente en tegelijkertijd ook de uitdagingen voor de toekomst aansnijden."

Het programma begint rond 15.00 uur in Schellinkhout waar de commissaris een presentatie krijgt over het traject Vitale dorpen. De gemeente: 'Deze bijzondere vorm van burgerparticipatie, waar de gemeenteraad ruimte en geld voor beschikbaar heeft gesteld, loopt al een aantal jaar. Ruim 48 groepen bewoners werken als allianties samen aan de leefbaarheid in de dorpen.'

Daarna brengt de commissaris een bezoek aan bloembollenbedrijf Gebr. De Jong in Venhuizen. In Drechterland zijn veel bedrijven die gebruik maken van arbeidsmigranten. De gemeente voert hierop actief beleid. Tijdens de rondleiding zullen enkele arbeidsmigranten een inkijkje geven van hun leven in Drechterland. Burgemeester Pijl: "We rekenen op mooie gesprekken en ontmoetingen deze dag."