Er werd flink gesponsored, onder andere door Nh1816 en Vrolijk fd
Er werd flink gesponsored, onder andere door Nh1816 en Vrolijk fd (Foto: aangeleverd)

Tien mille dankzij Struuntocht

ENKHUIZEN - 550 deelnemers aan de Westfriese Struuntocht liepen onlangs 10.000 euro bij elkaar voor Stichting Leergeld Westfriesland, Kinderkledingbank Hoorn en Kinderkledingbank Stede Broec.

Prachtig bedrag voor regionale doelen

Tijdens deze tocht wandelden deelnemers door de straten langs en zelfs dwars door bijzondere, soms monumentale, panden. Deelnemers kregen de gelegenheid om binnen te kijken waar je normaal niet zo gauw komt. De organiserende partijen zijn trots op wat Enkhuizen te bieden heeft. "Dat hebben we op deze manier aan alle deelnemers laten zien; Enkhuizen boeit!" aldus secretaris Natalie Huijsman. Er liep ook een aantal kinderen mee, waarop de open studio van WEEFF Radio grote indruk maakte. De organisatie is een samenwerking van vier serviceclubs in/rond Enkhuizen: Kiwanis Westfriesland, Lions Enkhuizen, Rotary Enkhuizen en JCI Het Grootslag. De exacte route was tot het laatste moment een verrassing. Zo konden deelnemers dwars door binnenmuseum van het Zuiderzeemuseum, zagen ze in de kerken waarom deze zo bijzonder waren en soms ook plannen voor de toekomst, zoals in de school De Tweemaster.

Zonder sponsoren was het niet gelukt! Bedankt nh1816, RegioBank, Vrolijk fd en Westfriesland Fonds. En de vrijwilligers!