EP: Beerepoot en Karsten slaan handen ineen.
EP: Beerepoot en Karsten slaan handen ineen. (Foto; aangeleverd)

Voorjaarsbeurs Karsten en Beerepoot

REGIO - Na tien jaar pakken EP:Beerepoot en Karsten Travelstore de samenwerking weer op. In 2009 hield EP:Beerepoot de allereerste Najaarsbeurs bij Karsten, tijdens het paasweekend bundelen de twee Westfriese ondernemingen hun krachten voor de Voorjaarsbeurs van EP:Beerepoot. Elektronica en kamperen is wellicht niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar ze vullen elkaar uitstekend aan!

Tijdens de Voorjaarsbeurs op 18, 19, 20 en 22 april presenteert EP:Beerepoot innovaties op het gebied van elektronica. Adviseurs van toonaangevende merken zijn aanwezig om de nieuwste snufjes te demonstreren, er zijn (kook)workshops, proeverijen en demonstraties. Tijdens de Voorjaarsbeurs is er op zaterdag 20 april en tweede paasdag een BBQ-Festival. Het terrein rond de Van Aalstweg 16B is dan sfeervol ingericht met stands, er is live muziek en barbecues van Kamado Joe, Big Green Egg en The Bastard staan buiten te roken. Tussen alle festiviteiten, laat Karsten Travelstore zien waarom de twee bedrijven elkaar op een mooie manier aanvullen.

Karsten Travelstore introduceert tijdens de Voorjaarsbeurs namelijk het nieuwe concept Smart Camping. Nederlanders zijn gek op kamperen, maar wel met hun vertrouwde spullen. Zo slepen ze hun eigen koffiemachine, bbq, DAB + radio, tablets en koptelefoons mee op vakantie. Daarbij vullen de twee ondernemingen elkaar aan: Karsten heeft alles op het gebied van kamperen, de nieuwste elektronische apparaten zijn te koop bij EP:Beerepoot. Karsten Travelstore is veel meer dan kamperen alleen.

Every Day Outdoor

De winnaar van de NHN Business Award heeft ook alles voor 'Every Day Outdoor' in huis. Van goede wandelschoenen en slippers tot hippe rugtassen en duurzame kleding. ,,Dat laten we ook zien tijdens de Voorjaarsbeurs. Bij EP:Beerepoot staan onze paspoppen in de nieuwste outfits en met handige accessoires. Daarnaast vullen we stellingen met mooie kwaliteitsproducten. In onze winkel richten we ook een tent in met de nieuwste snufjes van EP:Beerepoot'', vertelt Jan Willem Algra van Karsten Travelstore. ,,De nieuwste trend op kampeergebied is om spullen uit je interieur ook op de camping te gebruiken en andersom. Dus niet alleen de koffiemachine, maar ook accessoires als lampen, servies en kastjes voor op de camping die zo mooi zijn, dat je ze graag mee wilt nemen om thuis op de veranda of in de tuin te zetten.''

Normen en waarden

Het is alweer tien jaar geleden dat EP:Beerepoot de bovenste etage van Karsten gebruikte voor de allereerste Najaarsbeurs. Twee jaar achter elkaar werd voor het feestweekend 4000 vierkante meter ingericht met de nieuwste ontdekkingen op elektronisch gebied. Dat was zo'n succes, dat EP:Beerepoot daarna twee beurzen per jaar is gaan organiseren. Sinds de onderneming in een mooi groot pand op de Van Aalstweg is gevestigd, vinden de beurzen daar plaats. ,,We vinden het leuk om andere bedrijven bij onze beurzen te betrekken. Back to the roots met Karsten is helemaal leuk. Dat was toen een succes en ook nu hebben we er weer zin in'', vertelt Robert van Wettum van EP:Beerepoot enthousiast. ,,De samenwerking lijkt misschien niet voor de hand liggend, maar we hebben dezelfde sfeer, waarden en normen. We zijn klantgericht en service staat bij beide ondernemingen bovenaan.

Geweldig toch dat twee Westfriese ondernemingen zo samen kunnen werken.'' Creatief bureau Brandidos bracht de twee partijen bij elkaar. Brandidos verzorgt tevens de communicatie rondom het event.