Elevated View Of People Reading Holy Books On Wooden Background
Elevated View Of People Reading Holy Books On Wooden Background (Foto: adobestock)

'Luisteren in je leunstoel'

ENKHUIZEN - Het project Luisteren in je leunstoel is een samenwerking tussen de Westfriese Bibliotheken en Vrijwilligers NH voor de cliƫnten van Wilgaerden/ Leekerweidegroep. De mensen achter het project vragen vrijwilligers voor het verzorgen van voorleesactiviteiten voor ouderen, locatie Herfstzon, Sint Nicolaas en Westerhof te Enkhuizen.

Voorlezen is een middel om met elkaar in gesprek te komen. Voorlezen helpt om het dagelijks contact met ouderen vorm te geven en taalvaardigheden te behouden. Het is een activiteit die bijdraagt om de kleine wereld van ouderen te vergroten.

Affiniteit

"Hou je van contact met onze ouderen in de maatschappij en heb je affiniteit met taal en (voor)lezen? Dan is het project Luisteren in je leunstoel de activiteit die bij je past", aldus een medewerker. Aanmelden is mogelijk via het sturen van een mail naar Marian Blom, coƶrdinator vrijwilligers Westfriese Bibliotheken: mblom@westfriesebibliotheken.nl

Training

De Westfriese Bibliotheken en VrijwilligersNH organiseren voor alle betrokken vrijwilligers en activiteitenbegeleiders een training woensdag 26 juni van 9.30 tot 11.30 uur in Noorderlandhuis, Hoogkarspel.

De training wordt gegeven door lees- en mediaconsulent Karla Seggelink, van de Westfriese Bibliotheken.